Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ethy-Gen® II concentraat voor rijpen bananen goedgekeurd in Duitsland

Al meer dan 50 jaar richt Catalytic Generators zich op de veiligst mogelijke toepassing van ethyleen. Door de jaren heen heeft het bedrijf een aanwezigheid opgebouwd in de VS, Australië en verschillende Europese landen. Onlangs is goedkeuring ontvangen voor het gebruik van het Ethy-Gen® II concentraat in Duitsland. "Dit is een opmerkelijke prestatie", zegt Greg Akins, voorzitter en CEO van Catalytic Generators. "Ons product voldoet aan de nodige veiligheids- en werkzaamheidsnormen van het Duitse bureau voor consumentenbescherming en voedselveiligheid (BVL)."

"Ons doel was om Duitse bananenrijpers dezelfde kwaliteitsproducten voor ethyleentoepassing aan te bieden die aan rijpers in Noord-Amerika en andere landen worden aangeboden", zegt Akins. Daarvoor was goedkeuring van het BVL cruciaal. "Duitse bananenrijpers hebben nu toegang tot producten die rijpers in het VK, Noord-Amerika, Australië en andere landen al jaren gebruiken. Ze zullen merken dat ethyleen met ons proces gemakkelijker en economischer toe te passen is dan andere producten."

Uitbreiding in de EU
Het concentraat van Catalytic heeft al vele jaren de goedkeuring van het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming EPA, maar recentelijk heeft het bedrijf de registratie in EU-landen aangevraagd en flink geïnvesteerd in de autorisaties. Na een succesvolle registratie in Nederland enkele jaren geleden, begon het bedrijf ongeveer een jaar geleden met de aanvraag voor registratie in Duitsland. "Voldoen aan de strenge eisen voor gewasbeschermingsproducten is een lang, zwaar en kostbaar proces geweest", merkt Akins op. "We geloven echter genoeg in onze producten om hier tijd en geld in te investeren." Pogingen om goedkeuringen in andere EU-landen toe te voegen zijn aan de gang en Akins verwacht dat deze registraties spoedig zullen volgen. Ondertussen zijn al verschillende locaties opgezet voor snelle levering van het concentraat op de Europese markt.


Het concentraat wordt in een van de generatoren van Catalytic gegoten.

Het proces van ethyleentoepassing van Catalytic is meer dan 50 jaar geleden in de VS uitgevonden en onderscheidt zich van andere ethyleenrijpingsmethoden doordat het ethyleen langzaam over een periode van 24 uur wordt uitgestoten. Dit betekent dat het ethyleen op een veilige en economische manier wordt toegepast. "Veiligheid nemen we heel serieus. Het is een kenmerk van ons bedrijf", merkt Akins op. "Niet alleen is het Ethy-Gen II concentraat gecertificeerd, ook onze generatoren voldoen aan de veiligheidsnormen." Ze hebben een TÜV-certificering, een wereldwijd erkend teken van betrouwbaarheid en kwaliteit. "TÜV-certificering in combinatie met BVL-goedkeuring verzekert Duitse fruitbedrijven dat ze veilige en doeltreffende producten gebruiken van een gevestigd bedrijf. Wij waren de eersten die meer dan 50 jaar geleden ethyleengeneratoren introduceerden in de AGF-sector."

Voor meer informatie:
Greg Akins
Catalytic Generators
Tel: +1-757-855-0191 (VS)
info@catalyticgenerators.com
www.catalyticgenerators.com/

Publicatiedatum: