Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen snelst groeiende markt Marokkaanse AGF

De succesvolle export van Marokko in de AGF-sector is bekend bij insiders in de branche. Niettemin is het boeiend om te onderzoeken welke markten de meest opmerkelijke groei laten zien, om zo inzicht te krijgen in waar de grootste nieuwe mogelijkheden zich voordoen.

Deskundigen van EastFruit hebben de snelheid van AGF-exporten naar de top 20 grootste markten voor Marokkaanse groenten en fruit van de afgelopen 5 jaar geanalyseerd met verrassende uitkomsten:

In de eerste plaats is het opmerkelijk dat onder de 20 grootste afzetmarkten er slechts één – Rusland – een scherpe negatieve dynamiek toonde. Ook werd een lichte daling in de export van groenten en fruit opgemerkt richting Saoedi-Arabië en Qatar.

Echter, Polen bleek de leider te zijn wat betreft de groeisnelheid van de export onder de belangrijkste bestemmingen. Gemiddeld hebben exporteurs uit Marokko in de afgelopen 5 jaar hun zendingen van groenten en fruit naar Polen jaarlijks met 67% verhoogd! Natuurlijk blijft het aandeel van Polen in de export van Marokkaanse groenten en fruit klein – slechts ongeveer 1%, maar de groeisnelheid van de export is indrukwekkend.

Onder de producten die Marokko naar Polen levert, nemen kasgeteelde tomaten, verse blauwe bessen, diepgevroren en verse frambozen de leidende posities in. Ook de leveringen van Marokkaanse mandarijnen, watermeloenen en avocado's aan Polen groeien vrij snel.

Als we het hebben over de absolute toename in exportopbrengsten, blijft het VK de duidelijke leider, dat jaarlijks $110 miljoen of 43% meer uitgeeft aan het importeren van groenten en fruit uit Marokko.

Onder de geografisch meest afgelegen landen van Marokko valt Canada duidelijk op. Dit land verhoogt zijn import uit Marokko jaarlijks met 21% of $18 miljoen. Dit heeft Canada al toegelaten tot de top 7 belangrijkste markten voor Marokkaanse producten. Canada koopt clementines, mandarijnen en andere citrussoorten uit Marokko, evenals diepgevroren aardbeien en zelfs verse blauwe bessen.

Voor meer informatie: east-fruit.com

Publicatiedatum: