Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Landfrisch

"Teelt Baronesse-pruimen zal komende jaren uitbreiden"

Ondanks de moeilijke economische situatie kon Landfrisch vorig jaar een omzetstijging van 12% noteren ten opzichte van het voorgaande jaar. De ontwikkeling van de fruitafdeling was een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Landfrisch. "Dit was voor ons een logische stap om ons productassortiment verder uit te breiden. De toevoeging van de fruittak is zinvol voor ons en onze telers, vooral met het oog op efficiëntie en seizoensgebonden benutting van de capaciteit. Dit maakt onze strategische koers compleet", legt Labinot Elshani, CEO van Landfrisch, uit.


Het nieuwe productconcept Baronesse werd officieel gelanceerd op Fruchtwelt Bodensee 2023.

Uitstekende groei in premiumpruimen
Bij het selecteren van producten en rassen is het voor het management bijzonder belangrijk om zich te richten op aspecten die een uniek verkoopargument vormen. Een hoogtepunt was de officiële lancering van de late premiumpruim Baronesse tijdens Fruchtwelt Bodensee 2023. Elshani: "We hebben hier een end-to-end concept ontwikkeld, van veredeling tot teelt en verkoop. Dankzij de speciale kwaliteit en uitstekende smaak zijn we er zeker van dat we met dit concept op de lange termijn een veel bredere groep kopers voor deze categorie kunnen bereiken."

Het concept is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Vitamin See, die de rassenrechten van de Baronesse bezit. "Samen hebben we ons ingezet om Baronesse op de markt te brengen. Deze samenwerking kwam tot stand dankzij de jarenlange kennis van de betrokken partijen en hetzelfde idee over de manier van marketing. Er zijn momenteel ongeveer 36.000 bomen van het ras Baronesse in Duitsland. Dit jaar zullen er nog eens 30.000 Baronesse bomen worden geplant. Een geleidelijke uitbreiding van de Baronesse staat voor de komende jaren vast op de planning. Omdat niet alle planten de volle opbrengst hebben, was het afzetvolume van Baronesse-pruimen in 2023 nog laag", legt Johannes von Eerde, CEO van Landfrisch, uit.


De premiumpruim Baronesse

Om klanten lang te laten genieten van smaakvolle pruimen, heeft Landfrisch parallel aan de lancering van de Baronesse een premiumpruimenlijn opgezet. "Alle rassen worden door experts geteeld met behulp van speciale teeltmethoden. Het eerste seizoen heeft ons laten zien dat de vraag naar goed smakende pruimen als zoete lekkernij groter is dan ooit."


De perenrassen Alessia (l) en Aphrodite

Uitbreiding van de perenteelt
In 2023 is ook een premiumlijn voor Duitse kersen opgezet. "Ook hier hechten we waarde aan geselecteerde rassen, teeltsystemen en natuurlijk uitstekende smaak. In het hardfruitsegment richten we ons momenteel voornamelijk op peren. Naast de standaardrassen hebben we een groot aantal Novembra-peren in ons assortiment en hebben we dit seizoen onze eerste echte rode peren op de markt gebracht. We werken ook aan tweekleurige peren; ook hier hebben we een veelbelovend ras in ons assortiment. De eerste aanplantingen van rode en tweekleurige peren zijn gerealiseerd. Momenteel werken we aan het plantplan voor deze rassen voor de komende jaren."

De telersvereniging uit Bergheim levert naast alle innovaties en nieuwe producten natuurlijk ook het standaardassortiment. In totaal verhandelt Landfrisch de oogst van 34 aangesloten fruitteeltbedrijven met een areaal van ongeveer 800 hectare.


Het perenras Salsa

Bezoek de stand van Vitamin See op Fruchtwelt Bodensee: Hal B1-400

Voor meer informatie:
Labinot Elshani
Landfrisch AG
Walter-Gropius-Straße 28
50126 Bergheim, Duitsland
Tel.: +49 (0)2271 9955410
info@landfrisch.com
www.landfrisch.com
https://www.baronesseofficial.com/

Publicatiedatum: