Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eden Gold peer nu ook in Portugal geteeld

Het is officieel: de nieuwe Eden Gold® peer, het nieuwste product van de Israëlische veredelaar Ben Dor in samenwerking met Pépinières Escande, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het ras in het Middellandse Zeegebied, gaat in Portugal de peer telen. Op de afgelopen editie van Fruit Logistica heeft Pépinières Escande aangekondigd een partnerschapsovereenkomst te zijn aangegaan met het Gold Pear Consortium.


Gold Pear, Fruiture et Pépinières Escande op de meest recente editie van Fruit Logistica

5 hectare reeds beplant en 20 nieuwe hectare per jaar
In het kader van de ontwikkeling van het ras in Portugal kan Eden Gold rekenen op ondersteuning van Gold Pear, bestaande uit de drie bedrijven Mondial Rocha, Prima Fruta en Timoteo, "om eenheid te creëren" en "versnippering van aanbod en kwaliteit te voorkomen", vertelt Benoit Escande.

De eerste hectaren zijn afgelopen winter beplant, 5 in totaal, en elk jaar zijn er 20 nieuwe hectaren beplant. Voor de nieuwe locatie is Pépinières Escande ook een partnerschap aangegaan met Fruiture, het bedrijf dat verantwoordelijk zal zijn voor het technisch ondersteunen van de telers.


Gold Pear, Fruiture, BenDor en Pépinières Escande op de meest recente editie van Fruit Logistica

Eden Gold kan binnenkort twee iconische rassen vervangen
Het Eden Gold ras is op 23 augustus 2023 gepresenteerd in het boomkwekerij-experimenteerstation 'La Pugère' in Mallemort, Bouches-du-Rhône. Het ras onderscheidt zich van andere perenrassen door de vele agronomische voordelen, de hoge productiviteit, de geringe vatbaarheid voor ziekten, de goede houdbaarheid en de goede smaakkwaliteiten. Dit nieuwe ras zal de perenboomgaarden blijvend veranderen. Eden Gold is al aangeplant in Italië en zou geleidelijk aan Abate Fetel kunnen vervangen, dat zwaar te lijden heeft gehad onder bacterievuur, en Rocha, het vlaggenschipproduct van Portugal, dat aangetast is door stemphyliose.


Technisch partnerschap tussen Fruiture en Pépinières Escande voor Spaanse en Portugese telers

Voor meer informatie:
Benoît Escande
Pépinières Escande
Tel. : +33 553 71 22 13
escande.trees@gmail.com
commercial@pepinieres-escande.com

Publicatiedatum: