Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Italië worden de nachtvorstmolens opgesteld

In Italië zijn de weken aangebroken waarin de angst voor voorjaarsvorst in de fruitboomgaarden toeneemt. Telers voelen de noodzaak om zich te beschermen tegen weersverschijnselen die investeringen, arbeid en vooral de oogst in gevaar kunnen brengen. Vincenzo Castiglione, manager van AID, een Siciliaans bedrijf gespecialiseerd in nachtvorstmolens, stelt enkele oplossingen voor.

Boven en onder 2 delen van de foto van een WMD230 nachtvorstmolen

"De voorjaarsvorst komt eraan en het is tijd om maatregelen te nemen, als dat nog niet gebeurd is, om schade te voorkomen", legt Castiglione uit. "De nachtvorstmolens van AID, verkocht door Oranfresh, zijn een actief verdedigingsmiddel tegen vorst die door de jaren heen zeer effectief is gebleken. We proberen aan alle bestellingen van onze klanten te voldoen en er komen steeds nieuwe klanten bij, dankzij de vele getuigenissen van telers die al eerder voor ons hadden gekozen."

"Overal in Italië vind je onze nachtvorstmolens, maar vooral in Piëmont en Emilia Romagna. Daar zijn we de afgelopen jaren steeds meer aanwezig met onze vast model WMD170, dat een motor van 175 pk en wieken van 5,90 meter heeft, en met het model WMD230, dat met een motor van 238 pk van het merk Iveco en wieken van 6,10 meter de krachtigste ventilator ter wereld is."


"Onze technische afdeling heeft dit jaar besloten de AID productie-eenheid extern te monteren. Dat voorkomt motorvibraties en garandeert een langere levensduur en prestaties tijdens het gebruik. Bovendien hebben we een nieuw model op wielen, met een hoogte van bijna 9 meter de hoogste in de handel verkrijgbaar. Het wordt aan de grond bevestigd door middel van stabilisatoren en heeft een motor van 175 pk en wieken van 5,80 meter. De belangrijkste eigenschap van deze machine is dat ze zich aanpast aan de behoeften van een groot teeltbedrijf, waar er meerdere gewassen zijn en misschien ook verschillende bloeiperiodes. De WMD170 Carrellata – dit is z'n naam – kan gemakkelijk verplaatst worden en dus worden gebruikt op verschillende percelen als de bloeiperiodes van de gewassen enigszins verschillen", legt de manager uit.

Vincenzo Castiglione

"Emilia Romagna is ons grootste afzetgebied en daarom hebben we er een samenwerking opgezet met Officina Morara, dat ondersteuning biedt aan teeltbedrijven, ook in het geval van acute problemen tijdens de vorst. Anderzijds zijn onze molens natuurlijk zeer betrouwbaar. Onlangs nog hebben we enkele aanpassingen gedaan aan de koppelingen en de besturingseenheden, waardoor ze tot de best presterende ter wereld behoren. We zijn zeer tevreden over ons werk en vooral over onze afzet in Emilia Romagna, mede dankzij Daniele Morara, die ons altijd ondersteunt met zijn professionele assistentie", besluit Castiglione.

Voor meer informatie:
Oranfresh-AID
95121 Catania (Italië)
Vincenzo Castiglione (Italië)
Tel: +39 3384092587
vcastiglione@oranfresh.com
Sofia Bono (buitenland)
Tel: +39 3475630779
sbono@oranfresh.com

Publicatiedatum: