Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterrenrestaurant kan ook zonder personeel

Het afscheid deed het koppel hun zaak in vraag stellen. “Wat zouden we doen? Op zoek gaan naar personeel? Maar waar vind je goeie medewerkers? En ook: ik kom uit de tijd van enorm lange dagen, weinig verdienen én roepende chefs. Naar die tijd moeten we niet meer terug. Maar de slinger is nu naar de andere kant doorgeslagen. Ze willen veel geld én een goeie work-life-balance. Dat is moeilijk in onze stiel.”

Dhooge en Sulmon beslisten om het sinds nieuwjaar alleen te doen, zo schrijft De Standaard. “We hebben een groot restaurant, maar we ontvangen nog maar twaalf mensen. De kaart is beperkt. Vroeger waren er zeven hoofdgerechten, nu nog vier.” De twee doen alles zelf. “Deze week zijn hier negen kilo garnalen aangekomen. We hebben ze samen gepeld om kroketten te maken. En deze ochtend heeft Joke de groenten gekuist voor ze de zaal begon klaar te maken voor onze gasten.” Er komt zelfs geen poetshulp meer naar het stemmige restaurant in Wannegem-Lede. “Het is niet omdat ik sterrenchef ben dat ik me te goed voel om mijn fornuis te kuisen of af te wassen.” Lees hier meer.

Publicatiedatum: