Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 300 hectare Dolce Passione watermeloenen

Dit jaar zal het areaal van de Dolce Passione watermeloen in Italië tussen de 320 en 350 hectare beslaan. Deze sprong voorwaarts wordt mogelijk gemaakt door de toetreding van de Cico-Mazzoni groep tot het consortium. "Onze teeltprogramma's voorzien een oogst van tussen de 18.000 en 20.000 ton voor afzet op de binnen- en buitenlandse markt. Om de verkoopperiode te verlengen zal dit jaar niet alleen in de kas, maar ook in tunnels en in open lucht watermeloenen worden geteeld", zegt Luciano Trentini, directeur van het consortium.

De Dolce Passione watermeloen is bijzonder door zijn moderne genetica. Het Giotto ras, het resultaat van jarenlang onderzoek door Lamboseeds, is een van de belangrijkste innovaties in het Italiaanse watermeloensegment van de laatste jaren.

Sandro Colombi (Lamboseeds) tijdens een technische dag in juli 2023

"De schil van Giotto is zeer fijn, glanzend en uniform zwart", stelt Sandro Colombi van Lamboseeds. "Het compacte en knapperige vruchtvlees is van een levendige rode kleur en rijk aan vezels. Giotto heeft geen pitjes. Indien geteeld volgens de protocollen, is de Brix-waarde gegarandeerd hoog. Het ras is zeer vruchtbaar en productief. Met een gewicht van 4 tot 5 kilo wordt hij in het segment van de middelgrote watermeloenen geplaatst."

Van links naar rechts: Roberto Castello, Carmine Alfano, Matteo Mazzoni, Stefano Rossi, Luciano Trentini

Nieuwkomer in het consortium is de Cico-Mazzoni groep die meteen meer dan 100 hectare toevoegt. "Als groep zijn we blij om onze bijdrage te kunnen leveren aan de groei van dit ambitieuze project", verklaart Matteo Mazzoni, commercieel directeur van de Cico-Mazzoni Groep. "We zijn overtuigd van het project door de aanwezigheid van gespecialiseerde bedrijven in het consortium. Meer dan ooit is er samenwerking nodig in de groente- en fruitsector. Anderzijds weten we dat het om een exclusief ras van hoge kwaliteit gaat. We zijn dus klaar om ons aanbod van watermeloenen uit te breiden met de premium Dolce Passione."

Roberto Castello, voorzitter van het Consortium Dolce Passione

"We verwelkomen met groot enthousiasme de komst van Cico-Mazzoni. Het is een bewijs dat dit project groeit", zegt de voorzitter van het consortium Dolce Passione, Roberto Castello. "De uitbreiding van de sociale basis zal ons in staat stellen grotere volumes te verhandelen in Italië en in het buitenland, met name in Duitsland en Frankrijk."

Tijdens de Fruit Logistica vond een presentatie plaats met deelname van Roberto Castello (Ortofrutta Castello), Carmine Alfano (Alma Seges), Stefano Rossi (Lorenzini Naturamica), Matteo Mazzoni (Cico-Mazzoni Groep). De presentatie werd gecoördineerd door Luciano Trentini, directeur van het consortium.

Luciano Trentini, directeur van het consortium

"We hebben de beste teeltgebieden uitgekozen: de oogst begint in Sicilië, daarna gevolgd door de oogst in de regio's Apulië, Campanië, Lazio, Umbrië, Toscane, Emilia-Romagna, Veneto en Lombardije. Het gros van de watermeloenen wordt geleverd aan supermarktketens in binnen- en buitenland", zei Trentini op de Fruit Logistica.

Voor meer informatie:
Consorzio Dolce Passione
Tel: +39 (0)425 958750 (Italië)
info@consorziodolcepassione.com

Publicatiedatum: