Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ecovalia onderneemt juridische stappen naar aanleiding van de beschuldigingen van Ségolène Royal

Rel omdat Franse politica Spaanse bio-producten "nep" noemt

"De zogenaamde Spaanse bio-tomaten zijn niet te eten!" Dat zei de Franse politica Ségolène Royal op 30 januari op de Frans 24 uurs-nieuwszender BFMTV. Volgens de voormalig minister en presidentskandidaat zijn Spaanse bio-producten 'nep-biologisch' en voldoen Spaanse bio-AGF-producten niet aan de Franse normen. Deze opmerkingen hebben niet alleen de Spaanse telers woedend gemaakt, maar ook de Spaanse premier Pedro Sanchez, die Ségolène Royal daarom heeft uitgenodigd om naar Spanje te komen om een en ander met eigen ogen te komen bekijken.

"Agence Bio bevestigt opnieuw dat er niet zoiets bestaat als echt of niet echt bio"
In reactie op de opmerkingen van de voormalig minister, bevestigt Agence Bio dat land- en tuinbouwproducten en verwerkte producten biologisch gecertificeerd zijn als ze zijn geteeld in volledige overeenstemming met de Europese biologische specificaties. Deze specificaties definiëren de regels voor de bio-teeltmethoden, die voor alle landen in de Europese Unie hetzelfde zijn.

Dus of ze nu uit Frankrijk, Spanje of een ander Europees land komen, biologische producten zijn echt biologisch!"

Franse bio-organisaties "veroordelen de lasterlijke opmerkingen over Spaanse bio- teelt"
De FNAB, Ifoam France, Synabio, Ecocert en Interbio Nouvelle Aquitaine hebben in een gezamenlijk persbericht verklaard dat "geen van de biologische AGF-producten op de Franse markt voldoen aan de EU-normen." De genoemde Franse bio-organisaties hebben daarom aangegeven zich ten aanzien van het veroordelen van de uitspraken van voormalig Frans minister Ségolène Royal over Spaanse biologische producten aan te sluiten bij de Spaanse beroepsvereniging voor bio-teelt Ecovalia.

Spaanse bio-vereniging Ecovalia onderneemt juridische stappen
In een persbericht wijst Ecovalia op het feit dat in Frankrijk en Spanje dezelfde regels gelden. De beroepsvereniging heeft bovendien aangekondigd bij het Openbaar Ministerie en de Europese Commissie juridische stappen te zullen ondernemen tegen de voormalige minister. "We kunnen en mogen niet zomaar toestaan dat ongegronde beweringen onze sector ruïneren," besluit Ecovalia-voorzitter Álvaro Barrera.

Publicatiedatum: