Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië wederom geteisterd door noodweer



NFO meldt dat voor de zoveelste keer dit seizoen Italië geteisterd isdoor noodweer. Begin deze week werd onder meer de fruitteelt in regio Bolzano en Merano getroffen.

2019 gaat de boeken is als een recordjaar wat betreft de weersomstandigheden. Wellicht dat de EU-oogstramingscijfers van Italië die gisteren werden gepresenteerd, nog bijgesteld zullen  worden. Tijdens Prognosfruit werd benoemd dat er dit jaar veel meer hagelschade is dan vorig jaar en er veel kleine vruchten zijn. Dit zal invloed hebben op de afzet.

Uit metingen tijdens het onheil in Bolzano zelf bleek dat ‘In minder dan twintig minuten werd er 27 mm regen per vierkante meter op de stad ‘gedumpt’.’ Naast regenval werden wijdverspreide hagelbuien met korreldiameters tot 2 cm geregistreerd. De storm ging gepaard met zeer sterke windstoten met een maximale snelheid van bijna 75 km per uur.

Bron: NFO

Publicatiedatum: