Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter Hobert (BUD Holland):

"Vijgenmarkt groeit generiek"

Tholen - Het Braziliaanse vijgenseizoen is gestart bij BUD Holland. "De vooruitzichten zijn prima, alhoewel het seizoen nu pas enigszins op gang komt", vertelt Peter Hobert. BUD Holland werkt in Brazilië al meer dan 40 jaar met Euroconte. De Braziliaanse poedervrije vijgen worden primair gevoerd onder het merk Batia, met Manaca als tweede merk.

"Er is de laatste jaren hard gewerkt aan het crop management. De bomen hebben logischerwijs enige tijd nodig gehad om daar op te reageren. Resultaat is een hogere opbrengst en een kwalitatief gezondere vijg.Gevolg is dat de vijgen ook qua vruchtvleesgehalte zwaarder zijn en tevens een hoger brixgehalte hebben", vertelt Peter. "Ook is er een uitgebreider irrigatiesysteem aangelegd om de drogere periodes nog beter het hoofd te kunnen bieden."

"West-Europa is ons grootste afzetgebied voor de vijgen. Momenteel bieden wij naast Braziliaanse vijgen tevens verse vijgen aan uit  Peru en Israël. Doordat onder meer Peru ook steeds een belangrijkere producent wordt voor vijgen, groeit de vijgen markt generiek", aldus Peter. De variëteiten uit Brazilië, Peru en Israël waar BUD Holland mee werkt, zijn respectievelijk Purple fig of Valinhos , Toro Sentado en Autumn Honey.

Voor meer informatie:
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 53 53 53
Fax: (0174) 51 39 12
p.hobert@bud.nl
www.bud.nl