Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rusland controleert Wit-Russische paddenstoelen bedoeld voor de Russische markt

Van 1 november tot 30 november bezoeken specialisten van Rosselkhoznadzor Wit-Rusland om de paddenstoelen te controleren voordat die aan Rusland worden geleverd. Dit werd gemeld door "APK-Inform: Vegetables and Fruits", waarin de persdienst van de afdeling werd geciteerd.

De monitoring zal worden uitgevoerd wanneer deze producten worden verzonden door de bedrijven SOOO "BONSHE", KFH "Mushroom Country" en LLC "Logal-Bio". Deze bedrijven nemen 90% van het totale volume van uit Wit-Rusland geëxporteerde paddenstoelen naar Rusland voor hun rekening.

"De behoefte aan monitoring wordt verklaard door de resultaten van eerdere controles voorafgaand aan verzending, waaruit bleek dat de geleverde volumes veel kleiner waren dan eerder werd aangegeven door de staatsinspectie voor zaadproductie, plantenquarantaine en gewasbescherming van Wit-Rusland. Dit kan erop duiden dat de ontbrekende volumes werden geleverd door bedrijven uit EU-landen onder een Wit-Russisch label - bedrijven die niet het recht hebben om hun producten aan Rusland te leveren", zei de Rosselkhoznadzor in een verklaring.

Bron: fruit-inform.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018