Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Philip van Geest, Van Geest International:

"Prijzen komkommers en ijssla lopen op, bodemprijzen groene paprika"

Tholen - Het Hollandse kasgroentenseizoen loopt op z'n laatste benen. "In de paprikateelt zijn veel kassen al leeg geknipt en ook met losse tomaten zijn de meesten al klaar. Enkelen zullen nog één of twee weken doorgaan. Ook het Hollandse aubergineseizoen duurt nog een paar dagen en dan is vrijwel alles leeg gesneden", vertelt Philip van Geest van Van Geest International.

Volgens de handelaar is de afzet van de groene paprika's lastig vanwege het grote aanbod "groen van de kleurtjes". Deze worden snel bont en tegen bodemprijzen weggezet. De prijs van de rode paprika's loopt nu wat op, maar de aantallen zijn niet overdadig, mede als gevolg van het koude weer in Spanje vorige week."

"De handel in losse tomaten verloopt vrij stabiel, waarbij de aanvoer uit Spanje en vooral Marokko redelijk op gang komt. Hollandse trostomaten lopen niet echt super weg en zijn eenvoudigweg relatief goedkoop", vervolgt Philip."Al met al verloopt de daghandel redelijk stabiel zonder echte uitschieters, maar dat kan zomaar veranderen."

"De regen in Marokko heeft invloed op de bonenproductie en ook Italië heeft enorm slecht weer gehad met veel regen en overstromingen. Dit zorgt voor minder product uit Zuid-Europa en dat resulteert erin dat onder andere de komkommers en ijssla nu duurder worden en ondertussen best prijzig zijn", vertelt Philip.

Voor meer informatie:
Philip van Geest
Van Geest International
Tel: 0174-514300
pvg@vgibv.nl
www.vgibv.nl