Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse supermarkt-‘waakhond’ controleert nu ook Ocado en B&M Homestores

De Britse Competitions and Market Authority (CMA) heeft aangekondigd dat online retailer Ocado en het snel groeiende B&M Homestores zich nu ook moeten houden aan The Groceries Supply Code of Practice (GSCOP). Dit komt doordat de jaarlijkse omzet van deze retailers nu hoger is dan 1 miljard pond. Naleving van de code wordt gecontroleerd door de Groceries Code Adjudicator (GCA).

De Groceries Code Adjudicator is in 2013 aangesteld om te controleren of de 10 grootste supermarkten in het VK (Asda, Co-operative, Marks & Spencer, Morrisons, Sainsbury’s, Tesco, Waitrose, Aldi, Iceland and Lidl). hun leveranciers op een eerlijke manier behandelen en zich houden aan de Groceries Supply Code of Practice (GSCOP). Daar komen nu dus Ocado en B&M Homestores bij.

Nederlandse bedrijven die direct leveren aan bovenstaande Britse supermarktketens kunnen ook een beroep doen op de GCA als een supermarkt zich niet aan de GSCOP houdt. Het is daarom van belang om op de hoogte te zijn van de code. GSCOP training is beschikbaar via verschillende kanalen (zie onderstaande link).

Bron: Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: