Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sarah Calcutt, Avalon Produce

"Britse appelen smaakten nog nooit zo goed"

Het Britse appelseizoen is iets eerder dan gebruikelijk van start gegaan. Begin augustus werden de eerste appelen al geplukt en de oogst zal naar verwachting nog tot eind oktober doorgaan. 

“Het zal een wat korter seizoen worden vanwege de hete zomer. Het heeft 94 dagen lang niet of nauwelijks geregend en voor telers zonder irrigatie gaf dit problemen waardoor zij hun oogstraming naar beneden bij moesten stellen," vertelt Sarah Calcutt van Avalon Produce. "Dankzij de combinatie van het koude, natte voorjaar en de warme, droge zomer kunnen we nu echter het beste fruit in vele jaren oogsten. De smaak van de appelen is de beste van deze eeuw en ook de kleuring is perfect vanwege de gunstige temperatuurwisselingen. Dankzij het zonnige droge weer verkeren ook de bomen in optimale conditie voor volgend seizoen."

De appelvoorraden van vorig jaar waren aan het einde van de lente uitgeput en dat betekende dat de overgang naar appelen van het zuidelijk halfrond niet soepel verliep. Ook is en sprake van een overlap met het nieuwe binnenlandse seizoen.

“Britse appelen doen het goed in het schap en veel consumenten zijn erg trouw aan producten van Britse bodem."

"Avalon heeft flink geïnvesteerd in Magic Star, een rood ras dat door Tesco onder de merknaam Kentish Kiss wordt verkocht. Leden hebben ook geïnvesteerd in Cameo, Rubens, Gala, Braeburn en Conference peren evenals in nieuwe kwaliteitsbevorderende technologieën om hun inkomsten te optimaliseren."

 

Voor meer informatie:

Sarah Calutt
Avalon Produce
 Tel: +44 7767 783 891
Email: sarah@partnersinproduce.co.uk

Publicatiedatum: