Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie Flandria

Veldsla voor stevige prijzen verkocht

De aanvoer van bloemkolen is erg groot! Prijzen zijn superaantrekkelijk voor de consument! De lollo's, eikenblad, ijsbergsla, andijvie en kropsla zijn allemaal voordelige slasoorten op dit moment. De aanvoer van prei is licht stijgend, maar ligt lager dan vorige jaren (droogte). Prijzen werden iets voordeliger t.o.v. vorige week. Groene selder werd eveneens voordeliger. De aanvoer van broccoli is ruim. Prijzen zijn voordelig. Een ruim aanbod van spinazie uit vollegrond werd goedkoop verkocht. Een dalende aanvoer van komkommers werd aan kleinere prijzen verkocht. Normaal voor de tijd van het jaar. Een verminderde aanvoer van aubergines werd goedkoop vermarkt. Groene paprika was de voorbije dagen de goedkoopste paprika-kleur.Een ruime aanvoer van venkel werd voordelig verkocht.

Duurder
De sterkst genoteerde kool is nog steeds de savooi. Ook rood wordt stevig betaald. Witte en Chinese kool zijn de voordeligste koolsoorten!  Er worden topprijzen gegeven voor kleine spruitjes. Een ruim aanbod in alle slasoorten: krulandijvie blijft de duurste slasoort. Veldsla werd aan stevigere prijzen verkocht. Het witloof-aanbod verloopt stabiel. Prijzen blijven sterk. Knolselder verliep licht stijgend in prijs. Er is een dalende aanvoer van courgette. Prijzen zijn gelift. Het assortiment bonen en peulen is beperkt: prijzen worden goed ondersteund!

Fruit
Een eerder beperkt aanbod van aardbeien werd aan voordelig verkocht.

Bron: LAVA nieuwsbrief

Publicatiedatum: