Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mabru krijgt 3200m² zonnepanelen op carports voor vrachtwagens

7.500 nieuwe zonnepanelen op een oppervlakte van 3.200m² zorgen voor een extra capaciteit van 2 MW. De panelen worden geplaatst op het dak van een carport voor vrachtwagens die op de parking van de Vroegmarkt gebouwd zal worden, een primeur voor België.

De nieuwe zonnepanelen zijn een aanvulling op het bestaande park, dat in januari werd ingehuldigd door Engie en Mabru.

Engie financiert de volledige installatie (zonnepanelen en carports) via de derde-investeerdersformule. Mabru wordt na 10 jaar wel eigenaar van deze hele installatie.

Dankzij de nieuwe installatie verkleint Mabru zijn ecologische voetafdruk nog verder en draagt het bij aan de hernieuwbare energieproductie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 100% van de energie die door deze nieuwe panelen geproduceerd wordt, zal terechtkomen op het distributienet. De nieuwe installatie zal 2.000 MWh per jaar produceren, het equivalent van het jaarlijks verbruik van bijna 600 gezinnen, of de vermindering van de CO2-uitstoot met meer dan 800 ton per jaar. In combinatie met de oorspronkelijk installatie zal het zonnepark op het terrein van Mabru nu het verbruik van niet minder dan 1.200 gezinnen dekken. Dit komt neer op 4.000 MWh per jaar of de vermindering van de CO2-uitstoot met 1.600 ton  per jaar.

De installatie is in volle opbouw en zal begin 2019 in werking treden.

Bron: Engie -Elextrabel

Publicatiedatum: