Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Prijsverschil binnenlands en importfruit steeds kleiner

Het prijsverschil tussen binnenlands en importfruit wordt steeds kleiner in China. In de herfst nam de beschikbaarheid van fruit op de markt toe. Ook was het aanbod gevarieerder en de kwaliteit hoger. Hoewel binnenlands fruit, bijvoorbeeld uit de regio Guangzhou, het op moet nemen tegen importfruit zijn de prijsverschillen kleiner geworden. 

De laatste jaren hebben Zuid-Afrikaanse sinaasappelen hun intrede gedaan op de lokale markt. De prijzen zijn echter niet hoog. In de supermarkt variëren de prijzen van €0,48 tot €0,60 per stuk. In sommige speciaalzaken liggen de prijzen rond de €0,72 - €0,84 per stuk. Zodra de Gannan navelsinaasappelen uit Jiangxi op de markt komen, zullen minder mensen Zuid-Afrikaanse sinaasappelen kopen. Dit betekent dat het prijsverschil tussen lokale en geïmporteerde Zuid-Afrikaanse navels kleiner wordt. De concurrentie is echter nog wel groot.

De populariteit van lokaal fruit neemt voortdurend toe. Voor importfruit geldt een nultarief. De traditionele opvatting dat geïmporteerd fruit per definitie van hogere kwaliteit is, moet ook dringend worden bijgesteld. 

 

Bron: Panyu Daily

Publicatiedatum: