Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse citrusexport start 2 weken eerder

Egypte, Griekenland en Marokko moeten nog een maand op het citrusseizoen wachten. Turkije is al begonnen. Eren Tarim is een Turkse exporteur die in allerlei soorten citrus handelt. Volgens hem was het weer hen gunstig gezind, waardoor ze het seizoen twee weken eerder konden beginnen.

Citrus is Eren Tarims belangrijkste exportproduct. "We denken dat het een goed seizoen wordt. De kwaliteit en het volumen van de oogst is prima en we hebben nu het voordeel van een vroege start bij alle rassen. In ons verpakkingsstation verwerken we jaarlijks gemiddeld 25.000 ton citrus en 10.000 ton groenten en fruit."

“Het citrusseizoen duurt tot mei, behalve voor mandarijnen, dat eindigt in maart. De oogst eindigt meestal in februari. Door onze ervaring kunnen we onze citroenen tot mei bewaren. We verwachten dat we minstens 10% meer dan vorig jaar kunnen oogsten."

“We exporteren naar meer dan 62 landen. De meeste klanten komen uit Europa, Rusland, Amerika en het Verre-Oosten."

Concurrentie binnen de citruswereld is behoorlijk met Spanje als voornaamste concurrent. "Ik heb wereldwijd al heel wat citroenen gezien, maar de Turkse Interdonato is een goed smakend en geurend ras. Bovendien duren de Turkse seizoenen langer dan de Spaanse. En we zijn goedkoper."

Voor meer informatie;
Coşkun Eren
Tel: +90 324 454 1487
Email: coskun@erentarim.com 
www.erentarim.com/ 

Publicatiedatum: