Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vogelvraatschade fruitoogst met terugwerkende kracht vergoed

Utrechtse fruittelers krijgen vogelvraatschade met terugwerkende kracht ook over 2016 en 2017 voor 60 procent vergoed. De provincie had dat de getroffen fruittelers al toegezegd, maar de betreffende beleidsregels moesten daartoe eerst nog worden aangepast.

Bovendien krijgen grondgebruikers die met succes een beroep doen op provinciale regels voor de tegemoetkoming van faunaschade  de behandelkosten van € 300,- terug. Provinciale Staten hadden gedeputeerde Mirjam Maasdam (Landbouw & Natuur) in  juli om deze zogenaamde statiegeldregeling gevraagd.

De provincie schat dat de Utrechtse fruittelers voor ongeveer een ton schade hebben geleden, vooral door recente overlast van mezen. De statieregeling kost de provincie nog eens ongeveer € 80.000,-. “De schadeclaims kunnen nu pas worden ingediend, dus we weten nog niet precies hoe groot de totale schade aan de fruitoogst uitvalt”, zegt Maasdam. “Maar alle geleden schade wordt voor 60 procent vergoed”, verzekert de gedeputeerde.

Publicatiedatum: