Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: bovengemiddelde appel- en perenoogst in 2018

De Duitse fruitteeltbedrijven verwachten in 2018 een appeloogst van 1,1 miljoen ton en een perenoogst van 46.800 ton. Het Duitse Bureau voor de Statistiek (Destatis) deelt volgens voorlopige ramingen van augustus 2018 verder mee dat de appeloogst daarmee bijna 17% groter uit zal vallen dan het gemiddelde van de afgelopen tien jaar (934.600 ton). De perenoogst zou het tienjarig gemiddelde van bijna 39.600 ton met circa 18% kunnen overtreffen.

Ten opzichte van het hele slechte oogstjaar 2017, waarin bijna 596.700 ton appelen en 23.400 ton peren werden geoogst,  betekent dit een stijging van bijna 82% bij de appelen en 100% bij de peren. Dat is vooral te danken aan de gunstige weersomstandigheden in het voorjaar van 2018.

Appelen worden in Duitsland op een oppervlakte van bijna 33.940 hectare geteeld. De belangrijkste Duitse teeltgebieden liggen in Baden-Württemberg (regio Bodensee), Niedersachsen (het 'Alte Land') en in Sachsen. In deze deelstaten oogst men vermoedelijk meer dan twee derde van de totale appeloogst. Het totale Duitse perenareaal bedraagt 2.150 hectare. De grootste perenarealen liggen in Baden-Württemberg, Niedersachsen en Bayern. In deze drie deelstaten zal men vermoedelijk meer dan twee derde van de totale perenoogst oogsten.

Publicatiedatum: