Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smart Food Alliance in gesprek over verduurzaming van AGF bij Hessing Supervers

Op woensdag 12 september j.l. vond de derde Smart Food Alliance bijeenkomst van 2018 plaats bij het groenten- en fruitverwerkingsbedrijf Hessing Supervers. 30 CEO’s en directieleden van middelgrote agrofoodbedrijven die zich zelfstandig en gezamenlijk inzetten voor een gezond, circulair en klimaatneutraal voedselsysteem waren hierbij aanwezig. Zij gingen met elkaar in gesprek over de verduurzaming van de verwerking van groenten en fruit, de afhankelijkheden tussen leveranciers-afnemers en de voedselvisie van minister Schouten op landbouw, natuur en voedsel.

Hessing Supervers is een groenten- en fruitverwerkingsbedrijf die verse grondstoffen omzet naar o.a. panklare groentes, bewerkt fruit en maaltijdsalades. Het bedrijf zet tal van stappen gericht op de verduurzaming van de verwerking van groenten en fruit. Een belangrijk deel van zijn assortiment heeft bijvoorbeeld het Milieukeur. Er zitten tal van innovaties in de pijpleiding. Bijvoorbeeld op gebied van verpakkingen. Hessing belichtte de afhankelijkheid van enkele hele grote afnemers, die van invloed zijn op je gezondheid en op het bedrijf.

Suzan Reumers en Tim Verhoef van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit lichtten de visie van minister Schouten op LNV toe. Deze richt zich met name op de kringlooplandbouw. In een kleiner verband zullen we met mensen van LNV bijeenkomen om namens de Smart Food Alliance diepgaander van gedachte te verwisselen over de visie.

Voor meer informatie
info@smartfoodalliance.nl

Publicatiedatum: