Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitgaven aan vlees en zuivelproducten hoger dan uitgaven aan groenten en fruit

Zwitsers geven steeds minder geld uit aan levensmiddelen

De uitgaven aan levensmiddelen dalen verder in Zwitserland. Aan fruit wordt met 32 Zwitserse frank (circa 28 euro) het minste uitgegeven, blijkt uit het marktrapport landbouw- en levensmiddelenindustrie van de afdeling BLW-marktanalyse. De daling valt volgens BLW ( Zwitsers federale dienst voor landbouw) te verklaren door een verschuiving van de huishouduitgaven naar meer buitenshuisconsumptie en convenience-producten. Dit hangt samen met de veranderende levenswijzen van tegenwoordig (bijvoorbeeld qua tijd, mobiliteit).

Aardappelen zijn het belangrijkste
De belangrijkste producten in de categorie AGF zijn aardappelen met 21,2 kg, appelen met 16,6 kg, bananen met 15 kg, wortelen met 13,1 kg en tomaten met 10,3 kg. De analyse van BLW laat zien dat de vraag naar aardappelen en wortelen ten opzichte van de periode juni 2016 tot en met mei 2017 duidelijk is afgenomen met 16% en respectievelijk 11%. De tomaten zijn daarentegen licht gestegen met 2%.

Bij fruit is de vraag naar bananen (+17%) en aardbeien (+26%) duidelijk toegenomen ten opzichte van vorig jaar. De vraag naar appelen schommelt daarentegen sterk.

Publicatiedatum: