Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zweer van Aalsburg, FruitMasters:

"Afzet hardfruit nu nog vooral gericht op lokale markt"

Tholen - De hardfruittelers zijn momenteel druk in de pluk. "De meeste peren zijn binnen en veel telers schakelen deze week over op de appelen", vertelt Zweer van Aalsburg van FruitMasters. Hoewel er in het Zeeuwse en in Limburg door de droogte fijnere maten worden geoogst, zijn volgens hem de appelen en peren in de Betuwe en de overige Nederlandse teeltgebieden waar beregend kon worden, flink uitgegroeid. "Zowel de appelen en peren zijn hier grover."



"De afzet van appelen is momenteel vooral op het binnenland gericht. De overige landen zijn allemaal druk met de opstart van de eigen oogst. Bij peren zie je export toenemen. Vorig jaar zag je al wel wat vraag in Duitsland, maar die verwacht ik nu pas vanaf november op de markt. We hebben weer een heel ander seizoen dan vorig jaar met een groter volume in Europa, dus de markt moet zich echt nog gaan settelen. Prijzen voor Elstar-appels liggen voor de 70'ers op een niveau rond de 60/70 cent en bij de 75'ers rond de 75/80 cent. De prijs van Jonagold ligt met een prijs van 1 euro rond de 70'ers nog een stuk hoger."

"Een grote groep telers plukt nu alles voor in de cel en gaat zich pas druk maken over de afzet als de oogst binnen is. We gaan zien hoe het seizoen zich ontwikkelt. De kwaliteit is goed. Door de vele zonuren is het suikergehalte hoog en de smaak top, dus daar kan het in elk geval niet aan liggen", besluit Zweer.

Voor meer informatie:
Zweer van Aalsburg
FruitMasters
Deilseweg 7
Postbus 222
4190 CE Geldermalsen
Tel: 0345 578 808
www.fruitmastersholland.nl