Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Xian Huang, Yex:

"Chinese feestdagen en vakanties stuwen pomeloprijs op"



Tholen - In week 35 arriveerden de eerste Chinese pomelo's weer in Nederland, een week eerder in vergelijking met vorig seizoen. "Afgelopen twee jaar arriveerden er jaarlijks 700 containers in Europa. Dit jaar verwachten we een zelfde aantal", vertelt Xian Huang, verantwoordelijk voor de Chinese inkoop bij Yex in Poeldijk. "Er komt nu oogst van jonge plantages, niet alleen in Pinghe, maar ook in de provincies Guangxi and Guangdong."



Volgens de importeur zijn juli tot en met de december de maanden voor de Chinese pomelo's en kunnen andere producerende landen als Vietnam of Thailand daar nog niet tegen concurreren. "De inkoopprijs begon op hetzelfde niveau als vorig seizoen. Vervolgens daalde de prijs, maar inmiddels is de prijs weer gestegen door Mid-Autumn Day in week 38 en de National Holiday in week 40, waarbij er een grote vraag is op de lokale markt", vertelt Xian. "Hierdoor is de vraag de laatste twee weken groter dan het aanbod."



De consumptie van pomelo's in West-Europa, Scandinavische landen en Oost-Europa van pomelo's ligt volgens Xian op een stabiel niveau. "De vaste importeurs hebben hun programma's. Nieuwe importeurs op de markt nemen op weekbasis kleine volumes af. "De wit- en rozevlezige pomelo's zijn nog altijd het meest populair op de markt. De oranjevlezige pomelo's zijn nog nieuw en moeten in Europa nog aan bekendheid winnen."



Voor meer informatie:
Yex
ABC Westland 120
2685 DB Poeldijk
T: +31 174 214536
F: +31 174 214449
x.huang@yex.nl
www.yex.nl