Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westlandse Groente- & Fruitbrigade richt zich op voedselbanken

Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe groenten- en fruitverzamelpunt voor Voedselbanken Nederland op ABC Westland in Poeldijk, maakte Nature's Pride bekend dit initiatief structureel te gaan ondersteunen. Naar schatting zal Nature's Pride op jaarbasis zo'n 60.000 kilo avocado's leveren. Voorafgaand aan de ceremoniële opening werd deze week de eerste pallet avocado's geleverd. 



Voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. In 2017 werden 130.000 personen geholpen door Voedselbanken in Nederland, waarvan 37% onder de 18 jaar was. Naast een voedselpakket als noodhulp krijgen gezinnen ook ondersteuning van professionele hulpverleners die kijken naar structurele oplossingen voor hun problemen. In Nederland leven meer dan 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Eén op de 9 is kind. 


Fotograaf: Wilma Broch 

Het eten van verse en gezonde producten zoals groente en fruit is vaak lastig voor mensen die weinig geld hebben. Van de grote hoeveelheden groenten en fruit die in het Westland worden geteeld en verhandeld, worden aanzienlijke hoeveelheden afgekeurd die om verschillende redenen niet verkoopbaar meer zijn. Deze producten zijn echter nog volledig geschikt voor menselijke consumptie. 


Fotograaf: Wilma Broch

Om die reden hebben diverse lokale voedselbanken het initiatief genomen om een gezamenlijk Distributiecentrum voor groente en fruit op te starten in gemeente Westland van waaruit diverse lokale voedselbanken beleverd kunnen worden. Het verzamelpunt zal haar activiteiten verrichten onder de naam 'Groente- & Fruitbrigade voor Voedselbanken'.

Voor meer informatie:
Groente- & Fruitbrigade
ABC Westland 242 A1 
2685 DC Poeldijk
0174-257357

Voor meer informatie:
Nature's Pride
Honderdland 611
2676 LV Maasdijk
+31(0) 174 52 59 00


Publicatiedatum: