Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Álvaro Martínez, van Axarfruits: "Dit jaar zullen we concurrerender zijn"

Spaans mango-seizoen van start gegaan

Het Spaanse mangoseizoen is aan de gang en de verpakkingsstations werken al dubbele diensten om de mango's op de markt te krijgen. "Deze week hebben we de eerste ladingen van de biologische Osteen mango naar Europa verzonden. Dit was mogelijk doordat we beschikken over enkele plantages, van waaruit we een zorgvuldige selectie maken van het fruit dat zijn optimale rijpheid nu al heeft bereikt. Volgende week zal het seizoen officieel van start gaan voor de meerderheid van de exporteurs in Málaga," aldus Álvaro Martínez, directeur van Axarfruit.



Hoewel gezegd wordt dat de oogst vertraagd is ten opzichte van andere seizoenen keert volgens Martínez alles juist gewoon weer terug naar de normale situatie. "In de afgelopen seizoenen was er sprake van vervroegde oogsten vanwege de hoge temperaturen. We hebben echter altijd Osteen mango geoogst rond deze tijd".

De Spaanse mango komt volgens de teler en exporteur in een ideale situatie aan op de markt. "Er is geen handelswaar van Israël en Senegal meer aanwezig op de markt. Deze landen zijn eerder gestopt dan anders doordat ze dit seizoen over minder volume beschikten. Bovendien heeft de mango, anders dan in andere jaren, een optimale kleur en evenwichtige maten - niet zo groot -, aangezien de opbrengsten dit jaar groter zijn en er meer fruit in de bomen zit.

Geraamd wordt dat de Spaanse mango-oogst zo'n 30 % groter zal zijn qua volume. "Ik denk dat het een goed jaar zal zijn voor de Spaanse mango, die zijn positie op de Europese markt nog verder zal kunnen versterken en meer kan concurreren qua prijs met overzeese mango's, zoals die uit Brazilië, geeft Álvaro aan.

De belangrijkste markten waarnaar dit bedrijf in Málaga zijn mango's exporteert zijn Duitsland, Frankrijk en Portugal. In mindere mate verzenden ze ook naar andere Europese landen en naar markten in Noord-Amerika, zoals Canada. Ondertussen gaat Axarfruit ook verder met zijn seizoen van avocado en biologische citroen.



Voor meer informatie:
Álvaro Martínez
Axarfruit
Polígono industrial Carvajal s/n,
29718 Benamargosa, Málaga
+34 656 647 475
+34 952 549 562
alvaro@axarfruit.es
www.axarfruit.com


Publicatiedatum: