Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italianen positief over wortelseizoen

Wortel is het typische product van het Ferrara-gebied. In 2017 werd dit bevestigd door Confagricoltura Ferrara. In Emilia-Romagna werd op iets minder dan 2.100 hectare wortelsengeteeld en in de Provincie Ferrara bedraagt het aantal hectare 2.050, met name in de gemeenten Mesola en Codigoro.
 
 
"Het gebied rond Ferrara is, dankzij de eigenschappen van het land, een toplocatie voor deze teelt. De wortel geeft eigenlijk de voorkeur aan een gematigd klimaat en zanderige en zachte vlaktes. De afgelopen jaren heeft de markt voor wortelen een zware crisis achter de rug en veel telers zijn zich aan het oriënteren op andere groenten. Eén van de oorzaken is de hoge productiekosten die hoger zijn dan 4000 euro per hectare en eventuele huur van de grond. Het seizoen van 2018 lijkt daarentegen degene te hebben beloond die ervoor koos om de teelt te handhaven", zegt Confagricoltura Ferrara.
 
"Het seizoen 2018 is zeker positief geweest voor de productie. Een aantal factoren die zich in Europa hebben voorgedaan, hebben bijgedragen tot een beperkt aanbod van wortelen in de periode mei tot en met augustus 2018, met een prijs van €0,40 - €0,45 per kilo." Dat zegt Luigi Mazzoni (foto hiernaast) een lid van het Uitvoerend Comité van Confagricoltura Ferrara.

 

"Het vroege einde van het wortelseizoen op Sicilië, de reductie van ongeveer 30% in de gebieden in de regio boven de Adriatische Zee,
het gebrek aan beschikbaarheid van wortelen uit Spanje en Frankrijk, de vertraging in Noord-Europa, hebben de vraag naar wortelen uit onze gebieden gestimuleerd."
 
"Op dit moment zijn de prijzen teruggekeerd naar €0,20-€0,25 en dat zijn prijzen die redelijk normaal zijn. De maanden augustus en september zijn van oudsher geen goede maanden voor de wortel. De koudere maanden kennen een hoger verbruik", concludeert Mazzoni.
Publicatiedatum: