Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: kleinere gemberoogst door tyfoons en overstromingen

Onlangs is de Chinese regio Shandong getroffen door tyfoons en overstromingen. De teeltgebieden voor verse gember in Weifang en Anqiu hebben ernstige schade geleden. Dit heeft als gevolg dat de leveringsketen voor verse gember verstoord is geraakt. Fresh Plaza nam contact op met Sun Donghui van Jinxiang County Huaguang Group over de huidige situatie binnen de Chinese gembersector.


Verse gember

Sun Donghui "Veel delen van Shandong hadden te maken met zware neerslag als gevolg van de tyfoon. Ongeveer 30% van de opslagplaatsen voor gember zijn onder water komen te staan. Veel andere opslagplaatsen lopen hiervoor nog steeds een risico. Als het water wordt weggepompt, moet er goed met de opgeslagen gember worden omgegaan, omdat deze anders wegrot. Veel gembertelers zijn daarom erop uit om hun voorraad op de markt te zetten. Hierdoor is het aanbod aan opgeslagen gember op de markt heel plotseling toegenomen. Tegelijkertijd neemt het aanbod aan verse gember in rap tempo af. Telers die verse gember van topkwaliteit leveren, hebben te maken met een groot aantal problemen of wachten op een hogere prijs voor ze hun gember afzetten. De markt wordt nu gedomineerd door gember in bewaring. De kostprijzen voor deze gember is echter relatief hoog. Handelaren met ruimte voor opslag zijn niet bereid om gember in te kopen als de winstmarges zo klein zijn. Ook raken verwerkingsbedrijven door hun voorraad heen. Uiteindelijk is het van groot belang dat de prijzen weer gaan stijgen, zodat telers hun gember op de markt willen zetten."


Verse gember

"Ons bedrijf werd opgericht in 1981. We begonnen in 2001 met export. We integreren het inkopen van gember met verwerking, koelopslag, export en de omzet van bijproducten. We begonnen ons aanvankelijk te specialiseren in knoflook, maar hebben nu inmiddels een assortiment dat bestaat uit appelen, verse gember, peren, wortelen, pomelo's, uien, gedroogde paprika en Chinese kastanjes. We hebben 30 verschillende producten in 10 categorieën. We hebben stabiele relaties met klanten in 78 landen en regio's. We zijn actief in Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Zuid-Oost-Azië."

Jinxiang County HuaGuang Group

Sun Donghui
Jinxiang Hopelong Food Co., Ltd.
Jinxiang County HuaGuang Group
Telephone and WeChat number: +86-13853729425
Skype: cathie0302
E-mail address: cathie@huaguangfood.net
Publicatiedatum: