Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse appelen domineren Chinese markt

De periode rond het Chinese midherfstfestival, dat dit jaar op 24 september plaatsvindt, werd voorheen gezien als een seizoenspiek voor de import van Amerikaans fruit. Dit jaar is de situatie echter anders. "Tot nu toe is slechts een klein volume aan Amerikaanse kersen op de Chinese markt verschenen. Sommige van deze kersen zijn per luchtvracht China binnengekomen in plaats van zoals gewoonlijk via zeevracht," aldus Mike Hoare van Shanghai Fruit Sea Trade.


Nieuw-Zeelandse appelen

"De handelsoorlog tussen China en de VS heeft overduidelijk de kostprijs voor de import van Amerikaanse fruit verhoogd. Ook is het volume aan Amerikaans fruit op de Chinese markt afgenomen. We denken echter niet dat dit betekent dat Amerikaans fruit volledig van de Chinese markt zal verdwijnen. De belangrijkste factoren in China zijn immers de vraag op de markt en de kwaliteit van het product. De prijs komt hier pas op een derde plek."



"Op dit moment importeren we in grote volumes Nieuw-Zeelandse appelen. In de aanloop naar het midherfstfestival zijn deze appelen erg populair geworden. We werken al lange tijd samen met een aantal bekende Nieuw-Zeelandse appeltelers. De import en afzet van Nieuw-Zeelandse appelen is al vele jaren stabiel dankzij een sterke relatie op basis van wederzijds vertrouwen. De import van Nieuw-Zeelandse appelen ontwikkelt zich in een gemoedelijk tempo."



"Het seizoen voor Nieuw-Zeelandse appelen begint elk jaar medio april en loopt dat door tot medio juli. Nieuw-Zeelandse appelen hebben een superieure positie op de markt ten opzichte van Chinese appelen als het aankomt op het ras, de kwaliteit en het uiterlijk van het fruit. Die positie blijft onveranderd, hoewel het koude weer van eerder dit jaar de opbrengst van de Chinese appeloogst heeft verminderd. Dit heeft bij veel Chinese appeltelers voor onverwachte mogelijkheden op de markt gezorgd."



"We zijn een Chinees fruitimportbedrijf met 32 jaar aan ervaring. We importeren voornamelijk fruit vanuit de VS, Canada en Zuid-Amerika. We werken onder andere met appelen, druiven, kersen en sinaasappelen. We zetten het fruit op dit moment af via traditionele marketingkanalen onder ons eigen merk Liang Family Fruit Sea en onder het coöperatieve merk Distant View. We leveren voornamelijk aan groothandelsmarkten in China en sturen kleine volumes direct naar supermarkten. Het online segment beslaat slechts een klein deel van onze totale omzet."

Contact: Mike Hoare
Company name: Shanghai Fruit Sea Trade Co., Ltd.
Telephone numbers: +86 20 8199 9783
+86 20 8199 9609
+86 188 2626 1228
E-mail address: shunfeng-jian@vip.163.com
Publicatiedatum: