Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bram Ladage organiseert zevende Aardappel Oogstdag

Bram Ladage organiseert op zaterdag 15 september voor de zevende keer de Nationale Aardappel Oogstdag. Zoals vanouds is iedere nieuwsgierige patatliefhebber welkom op het land van de aardappelboer van Bram Ladage: Novifarm in Numansdorp. Bezoekers ontdekken tijdens deze dag waar de beroemde frites van de Rotterdamse patatkoning nu eigenlijk vandaan komen. Sterker nog: ze worden hard aan het werk gezet om uiteindelijk te kunnen genieten van een vers patatje. Op deze manier wil Bram Ladage jong en oud bewuster maken dat hun frieten geen fabrieksproduct zijn, maar op ambachtelijke wijze gerooid, geschild, gehakt en gebakken worden.



Pure ambacht en plezier tijdens de Aardappel Oogstdag
Bezoekers rooien eigenhandig de aardappelen uit de grond om er vervolgens mee langs de schrap-, schil-, en hakmachine te gaan. De laatste stop is de patatkraam, waar de verse aardappel omgedoopt wordt tot een heerlijk patatje. Behalve de educatieve twist die aan de Aardappel Oogstdag verbonden is, worden er ook verschillende aardappelgames georganiseerd. Een aardappelrace, overall hangen en kuubkist balgooien zijn daar voorbeelden van. Daarnaast is er een leuke prijzenloterij waar iedereen aan mee kan doen – met gesigneerde shirts van Dirk Kuyt, een meeloopmiddag met de aardappelboer, een Bram Ladage-fiets en een aantal Bram Ladage-waardebonnen. De opbrengst van de loterij wordt aan de Dirk Kuyt Foundation gedoneerd.



Van basisschoolleerling tot Brambassadeur
Op vrijdag 14 september wordt het Novifarmland speciaal voor basisschoolleerlingen uit de regio opengesteld. Zij komen op deze leerzame dag van alles te weten over het proces van aardappel tot zak frites. Neef van Bram, Rocco Ladage: "Het is leuk om kinderen iets bij te brengen over het product voordat het een zakje frites is. Zo zien ze bewust dat patat van een aardappel wordt gemaakt, in welke grond die aardappel groeit en dat het dus zeker geen fabrieksproduct is. Daarnaast hopen we natuurlijk dat ze heuse 'Brambassadeurs' van ons worden".

Bram Ladage en het #BRAMMOMENTJE
Bram Ladage is in 1967 begonnen met een patatkraam op de Rotterdamse markt en inmiddels uitgegroeid tot een sterke formule met meer dan 30 winkels in heel Nederland. Het familiebedrijf heeft een eigentijdse en herkenbare aanpak welke zich laat kenmerken door de pijlers: vers, snel, smakelijk én betaalbaar. Bram Ladage is in 2018 begonnen met de introductie van het #BRAMMOMENTJE. Hiermee daagt de fritesformule iedereen uit om hun favoriete Brammoment te delen op social media.

Publicatiedatum: