Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Abel Alarcón, van Brio Fruits:

"We hebben goede maten nodig om te concurreren met Clemen Rubí"

Volgende week zal de oogst van de eerste Clemen Rubí clementines van het nieuwe seizoen in Valencia beginnen voor Agrios Selectos, gevestigd in Real de Gandía. Het bedrijf is vooral bekend van hun merk Brio Fruits. Pas de week volgend op de oogst zullen de clementines op de markt komen.

Hoewel de officiële oogstraming voor citrus in Valencia en de rest van Spanje nog niet bekend is, wijst alles er op het moment op dat de volumes zich zullen herstellen ten opzichte van het vorige seizoen. "Naar wat we op het land zien, zullen we een volwaardige oogst hebben. We moeten echter nog zien hoeveel fruit uiteindelijk aangetast is door de hagelstormen van deze zomer en dat daarom niet bestemd zal kunnen worden voor consumptie", vertelt Abel Alarcón, directeur van Brio Fruits.


Anderzijds zijn de maten op het moment kleiner dan vorig seizoen. "Dit jaar zal het moeilijker zijn om grote maten te vinden van de vroege clementines. Er wordt regen voorspeld voor deze week en dat zou goed van pas kunnen komen: dat zou ervoor kunnen zorgen dat het fruit een beetje aandikt. Eens zien of we geluk hebben".

De variëteit Clemen Rubí zal binnenkomen op de markt op een moment dat er nog mandarijnen van het zuidelijk halfrond zijn, zoals de Nadorcott uit Peru en Chili. "Dat zijn mandarijnen die zeer goed geprijsd zijn op de markten en goede maten hebben, daarom zal het lastig worden om te concurreren met onze vroege clementines. Als we willen concurreren met die variëteiten moeten we Clemen Rubí aanbieden met goede maten, en een goede kleur en zoetheid".

Het bedrijf in Valencia bestemt zijn citrus voornamelijk voor de EU-markt. Ze exporteren echter ook naar verder gelegen landen als Canada. Vorig jaar deden ze enkele proeven met sinaasappelen in China.



"Mogelijk zou het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten, met de daaruit voortvloeiende stijging van douanetarieven voor de VS-citrus op de Chinese markt, voor ons een deur kunnen openen om meer sinaasappelen te kunnen verzenden. Op het moment bevindt de Spaanse sinaasappel zich tussen de Egyptische en die van de VS op het gebied van prijs en prestige. Ik denk dat de positionering van de Spaanse sinaasappel erg versterkt zou worden onder een groot overkoepelend merk, zoals de VS doet", geeft de exporteur aan.

Brio Fruits begint dit seizoen met de ingebruikname van nieuwe droogtunnels en een state-of-the-art palletiseermachine. In de afgelopen twee jaar heeft het bedrijf een moderniseringsproces van de machinerie doorgemaakt waarin ze de hele verwerkings- en vervaardigingslijn geautomatiseerd hebben.

Voor meer informatie:
Abel Alarcón
Agrios Selectos S.L. (Brio Fruits)
T: +34 962 868 000
brio@brio.es
www.brio.es
Publicatiedatum: