Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hittegolf Duitsland heeft ook gevolgen voor chipsaardappelen

De hittegolf in Duitsland heeft ook uitwerkingen op de oogst van de aardappelrassen die nodig zijn voor de productie van aardappelchips. Vanwege de bijzondere klimaatsituatie dreigt er een oogstuitval van circa 30 procent. 

Er moet bovendien uit worden gegaan van een hogere aardappelinzetfactor. Dat wil zeggen dat er meer aardappelen voor de productie van een zak aardappelchips nodig zijn, dan in jaren met een gemiddelde oogst. Hoeveel invloed dit exact heeft is echter pas duidelijk als de oogst in de herfst is afgesloten.

Het is echter nu al zeker dat de telers bij een krappe oogst onder druk komen te staan. Daarom dot het 'Bundesverband der Deutschen Süßwarenindustrie e.V.' (BDSI) een beroep op de fairness van alle marktdeelnemers, net zoals de Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner op 22 augustus deed tijdens haar persconferentie ter gelegenheid van het steunprogramma 'Bund-Länder-Hilfsprogramm'.

Alle producenten van aardappelsnackproducten moeten zich instellen op de huidige situatie op de aardappelmarkt. "Sterk stijgende grondstofprijzen zouden tot prijsstijgingen kunnen leiden die tendentieel aan de consumenten doorgegeven zouden kunnen worden. Dat bepaalt echter alleen de concurrentie", zegt dr. Carsten Bernoth, woordvoerder van de tak knabbelproducten van de BDSI. Daar komt nog bij dat in sommige Europese landen de oogstsituatie soortgelijk of nog moeilijker is.

De producenten zullen de nodige maatregelen nemen om de bekende hoge kwaliteit van de aardappelchips te waarborgen. Vanwege het weer vallen de chips dit jaar echter kleiner uit. De consumenten kunnen echter alsnog van aardappelchips genieten zoals ze gewend zijn.

Voor verdere informatie:
Bundesverband der Deutschen Süßwarenindustrie e.V. (BDSI)
Solveig Schneider, Pressereferentin 
Schumannstr. 4-6, 53113 Bonn
Telefoon: (0228) 26007-0
Internet: www.bdsi.de
Publicatiedatum: