Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Manter Baler

Veelzijdige ompakker bespaart ketenkosten

Verpakkers die aan supermarkten leveren, pakken kleine verpakkingen van 1, 1,5 en 2 kilogram om in kratten. Dit doen ze om de kleine verpakkingen gemakkelijker te transporteren en eenvoudig te plaatsen in de schappen van de supermarkt. Deze kratten moeten na gebruik meestal retour naar de verpakker en dan volgt veelal nog een schoonmaakbeurt. Dit proces brengt behoorlijk wat ketenkosten met zich mee. Een goedkoper alternatief is om de kleine verpakkingen in een omzak te stoppen met behulp van de Manter Baler.



Omzakken gaan niet terug naar de verpakker, dat scheelt transport- en waskosten van kratten of ander fust. Bovendien zijn de omzakken recyclebaar en draagt de Baler bij aan een verdere automatisering van verpakkingsstations, omdat het klanten in staat stelt de omzakken automatisch te palletiseren. In Amerika is deze verpakkingsmethode al gemeengoed, in Europa neemt de belangstelling voor deze verpakkingsmethode toe.

Een van de meest verkochte verpakkingsmachines bij Manter is de Manter Baler. Deze Baler is een echt exportproduct en gaat in groten getale naar de Verenigde Staten. Een kleiner aantal draait eveneens met groot succes in Europa bij verpakkers die, net als in Amerika, ook veel kleinverpakking ompakken in grotere omzakken. Dat spaart onder meer transport- en waskosten uit en doordat omzakken automatisch gepalletiseerd kunnen worden, levert het een arbeidsbesparing op.

Tot zestig verpakkingen per minuut ompakken
Manter heeft al jaren ervaring in de beschreven verpakkingsmethode en heeft hiervoor de Manter Baler ontwikkeld. Deze machine is uitermate geschikt om de kleine verpakkingen in een omzak te tellen en te verpakken. Zo kunnen er twintig zakjes van 20 stuks van 1 tot 2,5 kilogram in een omzak. De Manter Baler is verder een zeer compacte machine omdat de zakken, die voorzien zijn van gaten, aan de zijkant van de machine hangen. Hier worden de aanhangende zakken automatisch geopend bij de vulopening. Nadat de zak zich opent, gaat de telkop het aantal gevraagde zakjes tellen. Deze telkop bestaat uit twee lagen. Boven telt deze het 1e aantal. Wanneer het juiste aantal bereikt is, gaan deze naar de tweede laag. Zodra er een nieuwe laag in het eerste gedeelte geteld is, gaan beide lagen in de zak. Hierdoor kan de Baler tot wel zestig kleine verpakkingen per minuut in een omzak plaatsen. Nadat de zak gevuld is, volgt sluiting middels een industriƫle naaimachine of een lijmunit. De Baler kan uitgevoerd worden in een papier- of netzakkenmachine.

Voor meer informatie
Manter
Phileas Foggstraat 66
NL-7825 AL Emmen
The Netherlands
T: +31 591 62 63 00
F: +31 591 62 92 23
sales@manter.com
www.manter.com
Publicatiedatum: