Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EVA Handels GmbH na twee lastige jaren terug met uitstekende oogst

"„Uitkleuring en brixgehalte van de eerste appelen uit Steiermarkt zijn overtuigend"

In de Oostenrijkse teeltregio Steiermark staat dit jaar een succesvol appelseizoen voor de deur. "Na twee lastige jaren waarin Oostenrijk sterk getroffen werd door vorst, is EVA Handels GmbH - Oostenrijks bekende appelexportbedrijf - eindelijk terug met een uitstekende oogst'', meldt de bedrijfsleiding. De kwaliteit van de eerste appelen is reeds veelbelovend.



Verse Gala-appelen van EVA Handels GmbH

Succesvolle seizoensstart
In tegenstelling tot een groot deel van Europa, had Steiermark dit jaar het klimaat mee. Een regenrijk voorjaar en een regenrijke zomer waren de perfecte basis voor de optimale ontwikkeling van de appelen. Aangezien circa 95% van de teelt onder hagelnetten geschiedt, heeft het zware noodweer in Steiermark nauwelijks schade aangericht. 

"De uitstekende klimaatomstandigheden in Steiermark hebben een absoluut perfecte invloed gehad op de ontwikkeling en de binnenste kwaliteit van de appelen. De huidige temperaturen doen bovendien een bijzonder goede uitkleuring verwachten. De appelen vallen voornamelijk groot uit (75/+), wat ook positief is. De internationale startprijzen tenderen momenteel zo'n tien procent onder het niveau van vorig jaar aan het begin van het seizoen'', schetst Roland Rosenzopf, directeur van EVA Handels GmbH, de huidige situatie in Steiermark. 


Appelteelt in Steiermark

Premiumkwaliteit uit Steiermark
EVA verwacht een significante groei van het appelaanbod bij haar hoofdrassen Gala, Golden Delicious, Braeburn en Evelina. De eerste Gala-appelen worden momenteel geoogst. Het volledige productpalet zal hooguit november 2018 beschikbaar zijn. Bovendien is het bedrijf optimistisch dat de grote vraag naar premiumappelen op de middellange termijn de basis voor een evenwichtig verkoopseizoen zal zijn. Steiermark heeft dit jaar namelijk het grote geluk de beste kwaliteit te oogsten en te bewaren.


Appelbolwerk Steiermark

Op de lange termijn gezien gelooft het bedrijf eveneens in de succesvolle toekomst van de lokale (club-)variƫteiten en de buitenlandse afzetmarkten. "Kwantitatief gezien verwachten we dat de Gala-appelen een grote groei door zullen maken. Daarnaast werken we er continue aan om ons met kwalitatieve nicheproducten nog beter op de markt te positioneren.''

Verdere informatie:
EVA Handels GmbH 
GF: Roland Rosenzopf
Tel: +43 3178 2327 3000

Publicatiedatum: