Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overzicht Oostenrijkse uien- en wortelenmarkt

Zwakke uienoogst verwacht
De oogst van Oostenrijkse uien komt langzaam op gang, meldt het Oostenrijkse Landbouwschap. Het aanbod neemt dan ook langzaamaan toe. De verkoopdruk blijft beperkt omdat er een zwakke opbrengst per hectare verwacht wordt. Geplande actieverkopen in de retail en het einde van de zomervakantie in het oosten van Oostenrijk zouden de afzet in de komende weken eveneens kunnen verhogen. Ook de export verloopt nog steeds naar tevredenheid en de telersprijzen konden op hetzelfde niveau als vorige week blijven. Voor uien, gesorteerd in een kistje, wordt afhankelijk van de grootte en de kwaliteit meestal tussen de 28 en 32 euro per 100 kg betaald.



Wortelmarkt nog steeds in evenwicht
De wortelmarkt in Niederösterreich is nog steeds in evenwicht. De verkoophoeveelheden blijven te overzien. Vooral grotere wortelen zijn vanwege het weer dit jaar schaars en gewild. De afzet op de binnenlandse markt zou met het einde van de zomervakantie in het oosten van Oostenrijk weer op moeten leven. Wat betreft de telersprijzen zijn er geen veranderingen ten opzichte van de voorgaande week.



Publicatiedatum: