Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe verpakking voor 'Sweat Heart' druiven

"Van oorsprong zijn we druiventelers, maar inmiddels hebben we ons bedrijf gewijd aan de marketing en export van druiven. De directe teelt van onze druiven beslaat 30 hectare, verdeeld tussen de provincies Bari en Taranto. Het gaat om de rassen Italia, Red Globe en Superior. Maar ons assortiment bestaat uit een gevarieerd aanbod van witte, zwarte en rode druiven, pitloos of met pit. Vervolgens zetten we deze af aan klanten op basis van hun specifieke verpakkingsbehoeften", zegt Gianni Rescina, die samen met zijn vader Domenico en broer Giuseppe het bedrijf runt.



Het Apulische Fratelli Rescina, dat is gespecialiseerd in druiven, brengt deze nieuwe verpakkingen op de markt onder Sweat heart merk. De verpakkingen bevatten, al naar gelang de wensen van de klant, verschillende druivenrassen.




"Om een kwalitatief hoogstaand product aan te bieden, volstaat het niet om de druiven slechts op het juiste moment te oogsten. Ze moeten worden verwerkt en verpakt met precieze en efficiënte machines. De machines moeten de integriteit ervan respecteren en het mogelijk maken om grote hoeveelheden druiven in korte tijd te verwerken zodat de druiven zo snel mogelijk naar de bwaring kunnen", zegt Gianni.

De hoge opbrengsten maken het bedrijf een van de belangrijkste exportknooppunten in het zuidoosten van Bari. "We verwerken ongeveer 3.000 ton druiven per jaar en factureren voor een bedrag van ongeveer 9 mln euro."



Het bedrijf is zich ervan bewust dat verpakking een fundamentele rol speelt bij de afzet van druiven om versheid en kwaliteit te waarborgen en bij de presentatie van de druiven. Fratelli Rescina houdt zich dan ook bezig met het
bestuderen en ontwerpen van de beste verpakkingsoplossingen en daardoor is het in staat om volledig aan de verschillende verpakkingsbehoeften van de klanten te voldoen.



"De lage prijzen, kwaliteitsproblemen en de Spaanse concurrentie maakt dat het druivenseizoen even in een dip zit. Met het oog op differentiatie ontstond onze nieuwe verpakking. Het idee erachter is dat de druiven meer een soort snack zijn om mee te nemen naar school of kantoor. Dat maakt het geschikt voor diegenen die tegelijkertijd iets gezonds willen consumeren.
Het is een verpakking die we ook in het buitenland gaan introduceren. We hebben een pallet naar Zweden gestuurd en het wordt gepromoot op de Engelse markt. Binnen twee weken verwachten we de eerste feedback", zegt Gianni.



Het pakket met de Sweet Heart-merkband werd officieel geïntroduceerd op zaterdag 25 augustus 2018. "Het is een verpakking die is gemaakt door Nespak in een formaat van 250 gram. We hebben hiervoor gekozen omdat het een deksel heeft dat hoger is dan de andere, omdat het sluit zonder het product te pletten en het past gemakkelijk in de doos van 12 of 24 stuks."



Bedrijfsmerk Sweet Heart
Fratelli Rescina is bekend met het bedrijfsmerk Sweat Heart, dat inmiddels al 30 jaar onderdeel uitmaakt van het bedrijf.

"Op een warme dag ergens in september, tijdens de druivenoogst in Italië, kwam een Duitse importeur naar ons bedrijf om druiven van de beste kwaliteit te selecteren en te kopen. We wisselden wat informatie uit en de importeur wilde graag enkele door ons geteelde druiven proeven. Na het proeven zei hij: 'Deze druif is heerlijk en zoet, je moet een prestigelijn creëren'. Het was vanuit deze suggestie dat het Sweet Heart-merk werd geboren.

Contact:
Gianni Rescina
Fratelli Rescina S.r.l.
Hoofdkantoor
S.P. per Conversano km 12.00
70018 - Rutigliano (BA)
Tel: +39 (0)80 6983582
Fax: +39 (0)80 8496415
Email: info@fratellirescina.it
Web: www.fratellirescina.it
Publicatiedatum: