Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Limesseizoen begint met goede vooruitzichten

Het Spaanse limes seizoen gaat van start met goede verwachtingen: een seizoen met goede volumes, een superieure kwaliteit en uitzonderlijke afzetprognoses.



Isla Bonita, het merk voor tropisch en exotisch fruit van Grupo Eurobanan, begint vandaag met de oogst en afzet van zijn Spaanse limes. Het seizoen loopt tot oktober en in die tijd zal er ongeveer 500.000 tot 700.000 kilo limes geoogst worden in het zuidoosten van Spanje. De nationale limes Isla Bonita heeft zich dit jaar onder goede klimatologische omstandigheden kunnen ontwikkelen. Dat heeft geresulteerd in een product met een sterke geur, veel sap en een perfect evenwicht tussen zoet en zuur. De limes, die vanaf nu in de fruitspeciaalwinkels en op de fruitafdelingen van supermarkten terecht zullen komen, zijn van de Tahití variëteit en zijn het resultaat van een grondig teeltproces dat gemonitord werd door experts met meer dan 30 jaar ervaring in de sector. Dit fruit ondergaat strenge controles zodat een hoge standaard op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid behouden wordt. 



De consumptie van limes is tijdens de zomerperiode ongeveer 45 % hoger dan die in de rest van het jaar dankzij het grote aantal cocktails en recepten waar sap van dit fruit doorgaat. De bloei, die de horeca-sector doormaakt, evenals de grote interesse voor de fusionkeuken dragen bij aan het hoogtepunt dat de limes bereikt hebbe. Het fruit wordt steeds populairder vanwege de toepassing in duizenden gerechten zoals ceviches, guacamole's, salsa's etc, zowel in restaurants als in de keuken van de consument.


Publicatiedatum: