Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bananenmarkt stabiel, prijzen zijn lager

Momenteel laat de internationale bananenmarkt stabiliteit zien op het gebied van de afzet en export. Bedrijven hadden eigenlijk hogere prijzen verwacht in deze tijd van het jaar, wanneer er veel bananen geleverd worden. Vanwege de steeds grotere concurrentie in de sector hebben ze zich echter genoodzaakt gezien om tegen lagere prijzen te verkopen.

De bananenmarkt is enigszins onstabiel als het om de prijzen gaat, maar tegelijkertijd is de banaan het meest verkochte fruit ter wereld. De afzet is constant ondanks dat deze in de zomer in Europa vertraagde. Dat laatste is niet alleen bij bananen het geval, maar bij alle soorten fruit. 



Incolfruta is een van de bedrijven die zich bezighouden met de teelt en afzet van banaan. Het is een jong bedrijf dat ontstond uit de behoefte van middelgrote en kleine klanten om toegang te krijgen tot fruittelers, met name bananentelers. Tegelijkertijd helpt het bedrijf telers om toegang te verkrijgen tot internationale markten met eerlijke prijzen en zekerheid op het gebied van betalingen en contracten.

Leonardo Mejía bevestigt dat zijn bedrijf "absoluut is gewijd aan internationale handel. Door middel van een netwerk van telers, exporteurs en klanten slagen we erin op belangrijke markten te komen. We gebruiken ons eigen merk en ook dat van de teler als hij dat heeft, maar we kunnen ook de ontwikkeling van een nieuw merk realiseren als de klant dat van ons vraagt".



Mejía vertelt dat ze handelspartners hebben in Colombia, Ecuador, Mexico en Peru. Hoewel banaan hun belangrijkste exportproduct is, handelen ze ook in ander fruit. "Het feit dat ons hoofdkantoor in Colombia gevestigd is en dat we handelspartners in andere telende landen hebben, maakt het voor ons mogelijk om de beste optie van de markt op het moment te kunnen verkopen", zegt hij.

Mejía vertelt dat vorig jaar de klimatologische factoren van Costa Rica en Centraal-Amerika over het algemeen de toename van de afzet in Ecuador beïnvloedden. De vraag nam toe en de prijzen stegen als nooit tevoren. Ondanks dat is dit jaar "de stabiliteit van de prijzen en het stabiel houden van de afzet onze prioriteit".


Voor meer informatie:
Leonardo Mejia Mejia
Incolfruta
Colombia
T: +57 3225601400
Publicatiedatum: