Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Variëteiten met een goede weerstand en opbrengst in de focus

Pootaardappelveredelaar Solana presenteert nieuwe aardappelrassen

Het Duitse teeltbedrijf Solana, met de hoofdvestiging in Hamburg, zal op 30 augustus tijdens de 'Weuthen Kartoffeltag' enkele nieuwe en reeds succesvolle aardappelrassen presenteren. "Om nieuwe aardappelrassen met een goede weerstand en goede oogstresultaten voor verschillende teeltregio's en klimaatzones te telen, zijn naast genetische knowhow ook vooruitstrevende teeltdoelen en een lange adem van doorslaggevende betekenis", legt directeur Leo von Kameke uit over het succes van de Solana rassen. Op de aardappeldag worden naast een reeks succesvolle en beproefde Solana rassen, ook de nieuwe rassen Baby Lou en Pocahontas gepresenteerd.

Baby Lou
De Baby Lou is een middelvroege, smaakvolle en vastkokende consumptieaardappel met een hoge opbrengst (circa 30-50 aardappelen per plant) die goed bewaard kan worden. De aardappel is bestemd voor de verpakking als 45 mm krielaardappel. Het ras vertoont een goede resistentie tegen diverse aardappelziektes.


Het ras Baby Lou 

Pocahontas
De Pocahontas is een middelvroeg, vastkokend premiumras dat goed bewaard kan worden en een bijzonder goede smaak heeft. Het consumptieaardappelras overtuigt door een gladde schil, een aantrekkelijk gele kleur (zowel aan de binnen- als buitenkant) en een heel gelijkmatige grootte. Bovendien is het ras goed resistent tegen diverse aardappelziektes.


Het ras Pocahontas 

Uiteenlopende aardappelrassen
De Solana group teelt moderne aardappelrassen en verkoopt hoogwaardige pootaardappelen. Het assortiment omvat meer dan zestig soorten voor iedere toepassing, zoals consumptieaardappelen, chips en zetmeelproductie. De rassen zijn geschikt voor de meest klimaatzones/teeltregio's. Daartoe horen ook rassen voor de teelt van bio-aardappelen, zoals Almonda en Queen Anne. De aardappelrassen worden in circa veertig landen verkocht. De medewerkers houden zich naast de teelt en verkoop ook bezig met de advisering van nationale en internationale klanten bij de keuze van rassen en bij de aardappelteelt. Daarnaast houdt men zich bezig met de organisatie en afwikkeling van de internationale logistiek. Eigen onderzoek, moderne teelt en de nauwe samenwerking met pootgoedvermeerderaars garanderen de hoge kwaliteit van de aardappelrassen en pootaardappelen.

Verdere informatie: 
Contactpersoon: Barbara Lehmann
Tel: +49 404142042
Publicatiedatum: