Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemodificeerde atmosfeer en regulering SO2 in één

Nieuw product voor betere bewaring blauwe bes

Vier jaar geleden bracht Quimas zijn oplossing voor de bewaring van blauwe bessen op de markt: "SmartPac". Het gaat om een plastic vel van polyethyleen met een lage dichtheid en geëxtrudeerd metabisulfiet in de structuur. Hierdoor kan SO2 op een homogene en gecontroleerde manier vrijkomen tijdens de bewaring en transport van het fruit. Tot op heden was deze technologie beschikbaar in geperforeerde zakjes en in folie.



Met de doelstelling integrale oplossingen te bieden voor het behoud van de kwaliteit van het fruit op de plaats van bestemming, heeft het R&D-team van Quimas, samen met onderzoekscentra in Chili en andere landen, gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Hierbij hield men zich bezig met tests op het gebied van de verschillende werkzame middelen, de bepaling van de geschikte dosis en de berekening van de uitstoot. Als resultaat van dit werk kan er nu een innovatief product op de markt gebracht worden, dat gemodificeerde atmosfeer en SO2 combineert. Op die manier wordt geprofiteerd van de synergie van beide technologieën in een enkel product.

Na twee jaar van laboratoriumtests, statische tests en proeven onder praktijkomstandigheden is een product bereikt dat alle voordelen heeft van een hoge luchtvochtigheid en de modificatie van de concentratie van zuurstof en CO2. Beiden zijn eigenschappen die karakteristiek zijn voor een zak met gemodificeerde atmosfeer, gecombineerd met een gecontroleerde, homogene en veilige uitstoot van SO2.



Op woensdag 5 september zal er in Santiago een workshop zijn voor de lancering van dit product. De volgende experts op het gebied van bewaring zullen aanwezig zijn:
- Bruno Defilippi, agrarisch expert aan de Universiteit van Chili, onderzoeker aan regionaal onderzoekscentrum INIA la Platina, en Ph.D. in post-harvest aan de Universiteit van Californië -Davis.
- Joseph Smilanick, phytopathologist aan de Universiteit van Californië -Davis, MSc aan de Colorado State University en Ph. D. aan de Universiteit van Californië - Riverside.

Beiden hebben ruime ervaring in bewaring en onderzoek op verschillende gebieden van de fruitteelt.


Bruno zal vertellen over zijn onderzoeken op het gebied van bewaring en over de resultaten van zijn uitgevoerde onderzoeken met de SmartPac AM zak. Joseph zal spreken over de voordelen van het gebruik van SO2 in bewaring en over het gebruik van SO2 bij blauwe bessen op de VS-markt.

Voor meer informatie en aanmeldingen:
Sebastián Cáceres: sebastian.caceres@quimas.cl
Nicolás Vidal: nicolas.vidal@quimas.cl
Quimas - Smart Pac
T: +569 913 08502
Publicatiedatum: