Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kees Oskam: "Wat we machinaal kunnen, moeten we ook machinaal doen"

Fotoreportage open dag nieuwbouw Oskam- Neerijnen

Tholen - Gisteren vierde Handelsmaatschappij Jan Oskam de uitbreiding van het bedrijfspand op sublocatie Neerijnen met een open dag. De nieuwbouw van 3.500 m2 biedt plaats aan een tweetal moderne sorteerlijnen en verpakkingsmachines. Hoewel het tijdstip bij aanvang van de pluk gerust gewaagd genoemd kan worden, waren toch veel mensen uit de fruitteelt en handel aanwezig om getuige te zijn van de moderne verpakkingsfaciliteiten.

Familie Oskam

"We hadden gepland om 3 september te starten met de oogst, maar zijn ingehaald door de natuur. We hebben nog overwogen om de open dag te verzetten, maar we vonden toch dat er met de prachtige volle percelen geen mooier moment denkbaar was", vertelt Kees Oskam. "Hierdoor was de belangstelling van de toeleverende telers begrijpelijkerwijs wat minder, maar collega-handelaren, belangenorganisaties, buren, familie en bekenden waren goed vertegenwoordigd. We kijken terug op een hele mooie dag!"

Drukte van belang

Het uitgangspunt bij de bouw was volgens de eigenaar van zelfstandig fruithandels- en teeltbedrijf om uitgerust te zijn voor de toekomst. "Op onze locatie in Vleuten hebben we geen uitbreidingsmogelijkheden meer en we willen vooruit. In de toekomst zullen we handjes moeten sparen, omdat die steeds moeilijker te vinden zijn. Wat we machinaal kunnen, moeten we ook machinaal doen. In deze nieuwbouw met ruim opgezette sorteer- en verpakkingslijnen hebben we daar de ruimte voor."

Vanaf linksboven met de klok mee aanwezige handelsbedrijven De Groot International, Pronk, Combilo en Total Produce


Foto's: Daan Sturm