Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groot aanbod Mexicaanse mangosteen

Er komen nu grote volumes aan mangosteen op de markt.



"We begonnen in mei met mangosteen. De volumes begonnen een maand geleden echt toe te nemen," aldus Vicky Cabello van Cabefruit Produce LLC in McAllen, Texas. "We hopen hiermee door te gaan tot het einde van september. Op dit moment werken we met zo'n twee ladingen per week, wat betekent dat we een goed volume hebben."

Het aanbod van deze tropische fruitsoort lijkt dit jaar te zijn toegenomen. "Vorig jaar werkten we rond deze tijd van het jaar met een halve lading per week," zegt Cabello. Volgens haar mag mangosteen alleen vanuit Mexico worden geïmporteerd.



Stabiele prijzen
Door het toegenomen volume zijn de prijzen iets omlaag gegaan. De prijzen zijn nu stabiel. "We begonnen met een hoge prijs voor mangosteen van ongeveer $80 (€68,77) per doos. Die prijs is omlaag gegaan naar rond de $60 (€51,58). Vorig jaar was dat dezelfde prijs voor het gehele seizoen," zegt Cabello. 

Vicky Cabello gaat nu ervan uit dat er meer aanbod aan mangosteen beschikbaar gaat zijn. Ook gaat volgens haar de vraag toenemen. "We zijn ongeveer een maand verwijderd van het einde van het seizoen. Ik hoop dat we een goede vraag gaan zien en dat de prijs op dit niveau blijft of misschien iets omhoog gaat."


Contacten leggen op de Fresh Summit
Mangosteen is een van de vele tropische fruitsoorten die Cabefruit zal demonstreren op de Fresh Summit van de Produce Marketing Association. Deze beurs wordt op 19 en 20 oktober gehouden in Orlando, Florida. "We willen daar meer mensen leren kennen en onze producten marketen," zegt Cabello. "De Fresh Summit is een van de beste gelegenheden voor mensen in deze sector. Je krijgt de kans om contacten te leggen, zowel met bedrijven die met dezelfde producten werken of die werken met andere AGF-soorten."

Voor meer informatie:
Vicky Cabello
Cabefruit Produce LLC
Tel: +1 (956) 686-7359
vickycabello@cabefruitproduce.com
www.cabellogroup.com
Publicatiedatum: