Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Auchan breidt uit in Hongarije

Tesco sluit Poolse winkels

Singapore: RedMart werkt samen met Sainsbury's
De marktleider van de supermarktsector in Singapore, RedMart, gaat samenwerken met het Britse Sainsbury's. Redmart gaat 320 producten van Sainsbury's per 29 augustus exclusief opnemen in het eigen assortiment. Volgens Redmart CEO Roger Egan III liggen de normen en waarden van RedMart en Sainsbury dicht bij elkaar. "Beide bedrijven zijn erop gericht om de belangen van de consument voorop te plaatsen en om integer met het leveren van producten om te gaan. Door een aantal producten van Sainsbury's via ons online platform naar Singapore te brengen, komen we tegemoet aan de toenemende vraag van de consument naar kwaliteitsproducten," aldus de directeur. Redmart is van plan om voor het einde van dit jaar het assortiment te verbreden.
Bron: retailanalysis.igd.com

Spar heeft 15% meer omzet in Polen
De Poolse tak van Spar had in het eerste halfjaar een toename in omzet van 15% tot PLN 550 miljoen (€128,8 miljoen). In dezelfde periode van vorig jaar werd een omzet behaald van PLN 483 miljoen (€113,1 miljoen). De verbeterde resultaten kwamen tot stand door de toename van de inhoud van de gemiddelde winkelwagen en door een grotere omzet per vierkante meter. Spar Polska is van plan om over heel 2018 een omzet te genereren van in totaal PLN 1,2 miljard (€281,0 miljoen). Het bedrijf wil hierbij vooral focussen op de kleinere supermarkt- en buurtwinkelformats, zoals Spar Express.

Zuid-Afrika: Woolworths haalt winstverwachting niet
De Zuid-Afrikaanse retailer Woolworths had een afname in jaarwinst van 17,7%. Daarmee heeft het bedrijf slechter gepresteerd dan analisten hadden verwacht. De lage winst had te maken met reorganisatiekosten bij de Australische tak van de retailer en slechte resultaten bij de afdeling van Woolworths voor kleding in de thuismarkt. De winst per aandeel kwam neer op 346,3 cent (€0,21), terwijl analisten van Reuters rekening hielden met een afname van 9,7% tot 380 cent per aandeel (€0,23).
Bron: reuters.com

Auchan breidt uit in Hongarije
De Hongaarse afdeling van de Franse retailer gaat dit jaar uit van een toename van meer dan 10% in netto omzet. Auchan heeft momenteel 19 hypermarkten in Hongarije, maar is zich nu ook meer gaan richten op kleinere formats. De retailer heeft vorig jaar zijn eerste supermarkt geopend in Szekszárd en in april zijn eerste superstore in Boedapest. Er zijn plannen voor vier nieuwe filialen, waaronder supermarkten in Győr en Zalaegerszeg en een nieuwe superstore in Sopron. Met inbegrip van de 18 eigen pompstations had Auchan in Hongarije in de periode van 1 april 2017 tot 31 maart 2018 een bruto omzet van HUF 363,5 miljard (€1,12 miljard). Jaar op jaar is dat een toename van 3,7%. De netto omzet steeg met 5,4% tot HUF 309,5 miljard (€960 miljoen). De netto winst van het afgelopen jaar steeg met bijna 6% tot HUF 3,8 miljard (€11,7 miljoen). De Hongaarse retailsector heeft verder op dit moment te maken met een ernstig tekort aan arbeidskrachten, waar met name kleine winkels de dupe van zijn.
Bron: bbj.hu

Jumbo heeft 3,8% meer omzet in eerste halfjaar 2018
Jumbo had in het eerste halfjaar van 2018 een toename in omzet van 3,8% tot €3,9 miljard. De supermarktketen opende in deze periode zes nieuw winkels in Nederland en heeft 29 filialen gerenoveerd. De online omzet via Jumbo.com en de Jumbo-app nam in deze periode met twee derde toe. Verder heeft Jumbo zijn online capaciteiten uitgebreid door in mei een tweede distributiecentrum voor ecommerce te openen.
Bron: retailanalysis.igd.com

Portugal: Sonae bereidt zich voor op beursgang
De Portugese holding Sonae is hard op weg om de beursgang van zijn supermarktafdeling te realiseren. Sonae MC bestaat uit 173 Continente-hypermarkten en supermarkten. Het bedrijf gaat ervan uit dat de groei binnen de Portugese markt in de komende jaren de snelste gaat zijn van alle sectoren in Europa. Deze groei geldt ook voor kleinere lokale winkels. "Het afgelopen kwartaal werd gekenmerkt door nieuwe resultaten met betrekking tot het portfolio-management en door nieuwe stappen in de voorbereiding van de beursgang van Sonae MC," aldus CEO Angelo Pauperio.
Bron: reuters.com

VK: Iceland neemt 19 Poundworld-winkels over
Iceland gaat 19 leegstaande filialen van Poundworld overnemen. Poundworld was eerder in overleg met de familie Henderson voor overname van de locaties. Dit overleg is echter gestrand, waarna Iceland als kandidaat in beeld kwam. Poundworld vroeg in juni zijn faillissement aan. De laatste locaties van het netwerk van 335 winkels van Poundworld werden eerder deze maand gesloten. Op 9 augustus gaf de Henderson-familie aan Poundworld weer in een winstgevend bedrijf te willen veranderen door zowel het merk als 50 vestigingen over te nemen. Deze plannen zijn echter niet tot uiting gekomen. De leasecontracten van de een groot aantal winkels in het netwerk zijn nu komen te vervallen, waarna de locaties weer in handen gekomen zijn van de verhuurders.
Bron: retailgazette.co.uk

Tesco sluit Poolse winkels
De Poolse tak van Tesco gaat heeft in augustus 13 mer verlies draaiende vestigingen gesloten. Met het einde van dit jaar heeft Tesco in Polen meer dan 400 winkels in bedrijf. Volgens Martin Behan van Tesco Poland zullen de winkelsluitingen ervoor zorgen dat er meer winstgevend vermogen wordt gecreëerd. Het is volgens hem niet voor het eerst dat er in Polen door Tesco locaties zijn gesloten en het zal dan ook niet voor het laatst zijn. "Het sluiten van winkels die geen winst maken is een permanent onderdeel van het bedrijfsproces van een handelsonderneming," zegt Behan. Volgens hem waren er twee factoren die tot de winkelsluitingen hebben geleid. De winkel moet op zijn minst gelijk draaien en moet beantwoorden aan de verwachtingen van de consument. Dit betreft onder andere een goede service, kwaliteit en een sterk assortiment.
Bron: retailanalysis.igd.com

Mexico: Chedraui breidt buurtwinkels uit
Het Mexicaanse Chedraui had in het tweede kwartaal een omzetgroei van 21% tot MXN27,9 miljard (€1,28 miljard). De omzetgroei kwam met name tot stand door de uitbreiding van het winkelnetwerk. De vergelijkende winkelomzet steeg met 1,8%. Ondanks deze positieve resultaten maakte Chedraui bekend dat het bedrijf negatief werd beïnvloed door de timing van de paasdagen van dit jaar. In 2017 vielen deze in april, terwijl Pasen dit jaar in maart viel. Sinds augustus 2017 heeft Chedraui 29 nieuwe locaties geopend, waarmee de totale winkelruimte is toegenomen met 3,6%. Het bedrijf heeft plannen voor het einde van dit jaar nog 12 reguliere en Super Chedraui-supermarkten te openen. Het belangrijkste marktsegment betreft echter buurtwinkels. Chedraui wil voor het einde van 2018 onder de merken Super Che en Supercito 30 buurtwinkels openen.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Shipt breidt thuisbezorging in Texas uit

De Amerikaanse online marktplaats Shipt is van plan om zijn diensten voor thuisbezorging via twee grote supermarktketens uit te breiden in tien regio's in Texas. Shipt gaat voor de ketens H-E-B en Target online bestellingen verwerken. Vanaf 18 september werkt Shipt met H-E-B samen in Bay City en vanaf 30 augustus in Brenham, Fredericksburg, Laredo, Stephenville, Granbury, Uvalde en Victoria. Vanaf 30 augustus werkt Shipt ook met zowel H-E-B als Target in Huntsville en San Angelo.
Bron: globenewswire.com

Canadese online supermarkt opent fysieke winkels
Hoewel de meeste online retailers ernaar streven om consumenten uit fysieke winkels te verplaatsen naar online shops, probeert een Canadese online supermarkt het tegenovergestelde. Fresh City Farms is van plan om een keten van fysieke winkels te openen. Fresh City Farms is gespecialiseerd in de online thuisbezorging van biologische producten. De eerste winkels worden in de komende maand geopend in Toronto. De winkels krijgen een oppervlak van 185 vierkante meter en een assortiment van zo'n 1.000 biologische en lokale producten, zoals salades, kaas, vers vlees en biologische maaltijdpakketten.
Bron: progressivegrocer.com

VS: Lidl opent meer winkels in september
Lidl heeft onlangs zijn 54ste winkel geopend in Indian Trail, North Carolina. De keten is van plan om volgende maand nog eens drie locaties te openen. De nieuwe filialen komen te staan in Bowie te Maryland, in Dumfries, Virginia en in Concord, North Carolina. De openingsdata zijn respectievelijk 12, 26 en 19 september. De locatie in Bowie wordt de eerste van Lidl in Maryland. Lidl heeft geen details gegeven over de plannen voor verdere uitbreidingen, hoewel een woordvoerder wel heeft gezegd dat er meer winkels worden geopend in Maryland. "We werken aan het uitbouwen van ons winkelnetwerk in deze staat, wat begint met onze vestiging in Bowie," aldus de woordvoerder. Lidl was eerder van plan om voor het einde van juni dit jaar 100 locaties te openen. Deze plannen bleken echter te ambitieus in verband met een omzet die lager uitviel dan verwacht. Sindsdien heeft het bedrijf een aantal projecten voor nieuwe winkels afgeblazen in Virginia, New Jersey en Alabama.
Publicatiedatum: