Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Citrozone kiest voor WMS van Boltrics voor Cool Point

Recentelijk heeft Citrozone dochteronderneming Cool Point BV opgericht. Dit gebeurde met de intentie om zelf voorraad in de koelopslag op te slaan en 3PL werkzaamheden te verrichten. Met geautomatiseerde, mobiele stellingssystemen en VNA-trucks voor de palletafhandeling zijn de processen al gestroomlijnd. Om deze te ondersteunen, zocht Cool Point naar een passend WMS. Na enig zoekwerk kwam het bedrijf bij Boltrics terecht. Zij konden de wensen van de nieuwe onderneming ondersteunen met hun softwareoplossing.

Cool Point is een nieuw familiebedrijf op het terrein van ABC Westland, gespecialiseerd in het verwerken en opslaan van citrus. Een zusterbedrijf van Citrozone, ook gevestigd op ABC Westland. De bouw van een gloednieuw magazijn is bijna voltooid en ze kunnen ongeveer 1100 pallets kwijt in mobiele stellingen. Ook beschikken ze over een grote expeditieruimte om goederen samen te voegen en te verzenden.

Bij vervoer van fruit is inzicht in data noodzakelijk
De kernactiviteit van de organisatie is het aanbieden van 3PL-activiteiten en de meeste waarde op één plek creëren. Bij het vervoeren van fruit is logischerwijs veel overzichtelijke data essentieel. Van welke oogst stamt het af, wat is de kwaliteit van de oogst en welke route heeft het afgelegd? Het WMS van Boltrics biedt deze mogelijkheden standaard. In combinatie met de RF-scanning module is altijd realtime informatie mogelijk. En dus ook voor de klanten. Cool Point is op deze manier hard aan het werk om goed van start te gaan. Het gloednieuwe warehouse is net af en zo zijn ze volledig future-proof.

Abdel Gabr: "Wij zijn trots op ons gloednieuwe warehouse en de oprichting van Cool Point. Daarmee hebben we een grote stap richting de toekomst gezet. We zochten naar een oplossing die moeiteloos op onze processen aansluit en de eindgebruikers zonder moeite gebruik van kunnen maken. De werkprocessen zijn wellicht eenvoudig, maar moeten wel foutloos gebeuren. Het WMS van Boltrics, waarbij scanmogelijkheden soepel zijn geïntegreerd, maakt dit voor ons mogelijk. De flexibiliteit en mate van meedenken waarmee Boltrics in dit project stapte, gaf ons vanaf moment één direct een positief gevoel voor wat nog komen gaat."


Publicatiedatum: