Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arjan Biesheuvel:

"Goede vraag naar verse knoflook, maar kilo's blijven achter"

Tholen - Je zou het de afgelopen zomer niet meer gezegd hebben, maar afgelopen najaar hadden de Nederlandse telers door de natte herfst moeite om de knoflook de grond in te krijgen. Na een vroege oogst en daarmee een beperkt aantal groeidagen valt de opbrengst dit jaar aanzienlijk lager uit. "We hebben de kilo's niet", constateert Arjan Biesheuvel.



De vraag naar knoflook is goed en in overleg met telersvereniging Best of Four heeft Biesheuvel de afgelopen week dan ook een prijsverhoging doorgevoerd. "En de prijs zal de komende weken nog wel wat verder moeten stijgen om de lagere opbrengst te compenseren", kondigt Arjan aan. De teler uit Slootdorp begon medio jaren '80 van de vorige eeuw met een paar rijen knoflook en nu oogst hij gemiddeld al 500 ton per jaar. Sinds een aantal jaren wordt een deel van de oogst ook verwerkt tot gehakte verse knoflook en in potjes afgevuld.

Via exporteurs komt het gros van de verse knoflook terecht op de Duitse markt. "Maar we zien dat de lokale, Duitse teelt de laatste tijd behoorlijk uitbreidt. Gelukkig hebben wij nog wel een voorsprong in de bewaring van knoflook, maar het resulteert er wel in dat wij in de eerste maand weinig naar Duitsland kunnen doen. Gelukkig is men daar nu sinds twee weken door hun eigen product heen, waardoor men weer volop vraagt naar Hollandse knoflook", besluit Arjan.

Voor meer informatie:
Arjan Biesheuvel
Biesheuvel Knoflook
Tel: 0227-577035
info@biesheuvelknoflook.nl
www.biesheuvelknoflook.nl