Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
waarde € 16 mln

Eerste Zuid Afrikaans bedrijf afgenomen

De eigenaar van het eerste Zuid-Afrikaanse farm dat aan de beurt is om zonder betaling of redelijke genoegdoening in beslag genomen te worden, vervloekte de regering vandaag en zei: "Hoe je het ook aankleedt, het is diefstal."

Johan Steenkamp, de mede-eigenaar van een bedrijf met een waarde van 16 miljoen euro in Limpopo, werd gesommeerd zijn land over te dragen na een 10 jaar durende strijd tegen de regering die het voor een tiende van de waarde wilde overnemen.

Steenkamp beweert dat het plan van president Cyril Ramaphosa om land van blanke eigenaren her te verdelen onder arme, zwarte Zuid-Afrikanen slechts een verdoezeling van de feiten is zodat de regering de waardevolle kolen die onder de grond liggen in handen kan krijgen.

De 67 jarige teler zei bereid te zijn tot geweld over te gaan als de regering zijn land inpikt.

Ramaphosa voert landhervormingen in om het 'groot historisch onrecht' dat tegen de meerderheid van de zwarte bevolking tijdens het kolonialisme en de apartheid begaan werd, ongedaan te maken.

Nu heeft Ramaphosa aangekondigd de grondwet te willen wijzigen waardoor het ANC in staat is land van blanke boeren te vorderen zonder ze te compenseren.

Publicatiedatum: