Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anton Filippo (LBP Rotterdam) over Agro Futuro:

"Colombiaanse AGF-sector blijft zich ontwikkelen"

Agro Futuro is een jaarlijks terugkerende beurs in Colombia die dit jaar voor het eerst niet in de stad Medellín maar in de hoofdstad Bogota werd gehouden. Bezoekers uit de gehele wereld konden in verschillende hallen internationale standhouders uit diverse sectoren bezoeken, waaronder veeteelt, zuivel, granen, koffie en cacao maar ook groenten en fruit.



Nederland was, net als een groeiend aantal andere landen, aanwezig met een eigen Paviljoen waarin een groep bedrijven een stand of een business lounge konden gebruiken om hun contacten te ontvangen. De Nederlandse delegatie was redelijk divers van samenstelling met Aweta, Control Union, Hotraco, Weber Cooling, van Iperen, ING, Jordex, LBP Rotterdam BV en anderen.



Anton Filippo van LBP is een regelmatig bezoeker van Colombia en bezocht de Agrofuturo zeker niet voor het eerst. "Dit is mijn derde bezoek aan de Agro Futuro en voor de tweede keer hebben we actief meegedaan. Mogelijk zijn onze potentiële opdrachtgevers niet de standhouders op deze beurs maar wel hebben we hier met een groot aantal bedrijven kunnen afspreken. Het Holland-House ( de Colombiaans-Nederlandse Kamer van Koophandel) had wederom een mooi paviljoen ingericht dat ruimte bood aan een kleine 20 bedrijven om zich te presenteren."



"Het is erg handig dat we als Nederlands bedrijf een plek kunnen gebruiken in dat paviljoen om de mensen die je wilt spreken te ontmoeten. De beurs zag er zeer verzorgd uit. Overzichtelijk en logisch. Aan niets ontbrak het de bijna 25.000 bezoekers die de beurs trok. Zelfs in het Food Court was er voor iedereen wat te vinden", aldus Anton. LBP heeft een eigen medewerkster in Colombia. "Dat blijkt in de praktijk, voor ons althans, uitstekend te werken. Wij profileren ons niet als lokale expediteur maar onze collega verkoopt in Colombia de logistieke diensten die wij in Nederland voor de Europese markt te bieden hebben."



"Colombia biedt in dat kader, sectorbreed, een geweldig potentieel aan kansen en mogelijkheden. Dat is het Nederlandse bedrijfsleven niet ontgaan, gelet op de vele handelsbezoeken en – missies die jaarlijks vanuit Nederland naar Colombia worden georganiseerd. En omgekeerd. Het Holland House is daar met een groot team van mensen vrijwel dagelijks mee bezig." De nieuwste taak in dat kader in de Handelsmissie die voorzien is voor november waar ook Premier Rutte voornemens is aan deel te nemen. "Wellicht is dat ook voor ons een nieuwe kans om verder te werken aan het verwerken van de mogelijkheden, om onze klanten en kandidaat klanten te spreken en te zien hoe we nog meer voet aan de grond kunnen krijgen in dit mooie land."



"Zeker is dat de AGRO FUTURO erg jaar groeit en dat de beurs ook jaarlijks beter wordt. Dat is van de Nederlandse delegatie niet te zeggen. De kwaliteit daarvan is prima maar groeit helaas niet of nauwelijks. Gelukkig werd de Nederlandse delegatie in het Holland Paviljoen nog wel verblijd met het bezoek van de Nederlandse Ambassadeur in Colombia, Jeroen Roodenburg, en de Landbouwattaché voor Colombia ( en ook Ecuador en Peru) mevrouw Patricia de Vries. Dat maakte de beursdeelname net weer een beetje extra leuk", besluit Anton.


Voor meer informatie:
Anton Filippo
L.B.P. Rotterdam BV
Honderdland 50,
2676 LS Maasdijk
Tel: 0174 - 530545
afi@lbprotterdam.nl
www.lbprotterdam.nl
Publicatiedatum: