Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vietnam probeert pitloze limes Europa in te krijgen

"We moeten ervoor zorgen dat onze limes zo lang mogelijk vers blijven"

De pitloze limes nemen het over in Vietnam. Hoewel het fruit pas sinds 10 jaar in Vietnam te vinden is, stijgt het land snel op de internationale markt voor dit fruit door het gunstige klimaat en de bereidheid van telers om de kneepjes van de teelt te leren.

Een van de bedrijven die voordeel trekt uit de populariteit is Eximline, dat in 2017 werd opgericht en nu al 1.500 ton produceert. Steven Tri Le van Eximline: "We erkennen het potentieel van de pitloze limes. Daarom proberen we volgend jaar de teelt te verviervoudigen, wat zou neerkomen op 6.000 ton. Met die hoeveelheid zouden we het hele volgende jaar een stabiel aanbod hebben."



Een van de beoogde markten van Vietnam is Europa. De telers hebben wel te maken met problemen rond de infrastructuur, omdat er geen mogelijkheid is de limes binnen 24 dagen te leveren nadat een order is geplaatst. Steven: "We kunnen de minimale levertijd van 24 dagen niet veranderen. We kunnen er wel voor zorgen dat het product vers blijft door conserveringsmethodes toe te passen. We gebruiken technologieën als wax en langhoudbaarheidszakken. Op deze manier kunnen we concurrerend op de internationale markt blijven."

Voor Eximline is Europa het ultieme doel omdat de concurrentie in Vietnam hoog is. "Steeds meer telers zien de voordelen van limes, maar de hoeveelheid telers die zich houden aan de GlobalGAP is minimaal. De meeste limes komen dus op de binnenlandse markt en gemakkelijke markten als Azië en het Midden-Oosten. Daarom moeten wij ervoor zorgen dat onze kwaliteit in pas loopt met de Europese markt."



De Europese markt is niet gemakkelijk door de concurrentie uit Brazilië, Mexico, Peru en Israël, die allemaal de limes veel sneller kunnen verladen dan Vietnam. "We hebben klanten in Polen, het VK en Nederland en willen uitbreiden naar Frankrijk en zelfs Canada. Het is een lange weg, maar we willen blijven bewijzen dat onze limes het waard zijn."

Voor meer informatie;
Tri Le (Steven)
Eximline Co.,ltd
Mobile: (+84) 932 124 237
Publicatiedatum: