Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mumbai Maersk vestigt wereldrecord met 19.038 TEU containers

Met een lading van 19.038 TEU vestigt de Mumbai Maersk een wereldrecord voor de zwaarste lading ooit en gaat het schip de mythische grens van 19.000 voorbij - niet alleen voor een Maersk schip, maar voor elk schip ter wereld.

De tweede generatie triple-E containerschepen verliet vorige week de haven van Tanjung Pelepas (Maleisiƫ) en vaart nu Europa binnen. De eerste stop wordt op 5 september Rotterdam verwacht.

De Mumbai Maersk is de 2e generatie tripple-E schepen met een nominale capaciteit van 20.568 TEU. Het schip uit mei 2018 is de nieuwste binnen de tripple-E vloot en vaart tussen AziĆ« en Europa. Het nieuwe record heeft de eerste generatie, de Madison Maersk, overtroffen. Deze kwam in 2015 tot 18.215 TEU.

De recordbrekende lading markeert ook de strategische vooruitgang van Maersk. Tanjung Pelepas is een van de overslag terminals met een hoge productiviteit die ook van de Maersk-lijn profiteert.

"Onze overslagstations breken momenteel records. Dit record gaat over de meest beladen containers tijdens een stop in de haven," zegt Keith Svendsen van APM Terminals.




Publicatiedatum: