Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blauwe bessen stimuleren groei Camposol

Omzetgroei Q2 Camposol ondanks moeizame avocadomarkt

Tholen – Het Peruaanse Camposol stelde een beursgang eerder deze maand uit vanwege de marktsituatie. De resultaten van het bedrijf over het tweede kwartaal van dit boekjaar laten groene cijfers zien ondanks een moeizame avocadomarkt. De omzet steeg naar 140,1 miljoen dollar, wat 8,9% meer is dan in dezelfde periode een jaar eerder.

De hogere omzet is vooral te danken aan de blauwebessenmarkt. Zowel het volume als de prijs compenseerden het lagere volume avocado. Het bedrijf verkocht 5.879 ton blauwe bessen in de eerste zes maanden van dit jaar. In het voorgaande jaar werd 3.415 ton vermarkt. De gemiddelde prijs steeg van 6,06 dollar per kilo in 2017 naar 7,70 dollar per kilo dit jaar. Dit komt overeen met een stijging van 72,1% in volume en 26,9% in prijs, tegen een stijging van 18,3% in de kosten. De stijging van het volume is vooral te danken aan een groter deel van het areaal dat in de middel- of hoge opbrengstfase komt dan in het tweede kwartaal van 2017.

Door een vertraging van de avocado-oogst daalde zowel het volume als de omzet voor deze productgroep. Camposol zette 9.266 ton in de markt. Een jaar eerder was dat nog 15.420 ton. De gemiddelde prijs daalde van 2,77 dollar per kilo naar 2,37 dollar per kilo. dat komt overeen met een krimp van 39,9% in volume en 14,64% in prijs in vergelijking met dezelfde periode in 2017.

De brutowinst komt uit op 41,2 miljoen dollar (2017: 40,2 mln dollar). EBITDA staat op 34,1 miljoen dollar (2017: 35,9 mln dollar).

Naar de toekomst blijft Camposol positief. De groeiverwachtingen van avocado's, blauwe bessen en mandarijnen blijven gunstig. In de VS groeit de consumptie per hoofd van de bevolking voor deze drie producten nog altijd. De vraag naar de producten zal goed blijven, maar vooral blauwe bessen en avocado's zullen veel gevraagd worden in de VS, Europa en China.

Klik hier om de resultaten te bekijken